Mšice na paprikách
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 221.198 (?), 18.7.2010 23:49
Talstar je určen především na svilušky a další roztoče - mšice patří mezi rovnokřídlý hmyz, savý hmyz z hlediska výživy, na který dle zkušeností zahrádkářů účinkuje i Talstar, ale není na ně primárně určen - osvědčená chemie je Mospilan, na okrasné rostliny Pirimor. když už tedy chemie.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 77.75 (?), 27.7.2009 11:41
Já měla podobný problém, do skleníku jsem dala dva afrikány a zárověň pořídila parazitické vosičky. Po návratu z dvoutýdenní dovolené je po mšicích a papriky mají nové patro krásných listů a květů.![](/obrazky/smajliky/thumbs_up.gif)
Jen na okraj připomínám, že musíte bojovat zároveň proti mravencům, kteří mšice do skleníku natáhnou a opečovávají...
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 231.171 (?), 30.7.2009 10:08
Také máme problém ve skleníku s mšicema. BIO prostředky jsme vyzkoušeli, ale nefungují. Postříkali jsme papriky Pirimorem a za pár dnů mšice znovu. Řekla bych, že nejlepší je Mospilan. Ten zatím zaúčinkoval nejlépe.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 97.181 (?), 5.7.2010 14:01
Výborně se mi proti mšicím osvědčil postřik vodou s rozpuštěným mýdlem, případně s tekutým mýdlem.Po dvou postřicích papričky i feferonky naprosto čisté.
Z doslechu-prý pomáhá i postřik vodou s jarem, ale to nemám osobně odzkoušeno.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 153.130 (?), 9.7.2010 23:34
Mospilan je nejlepší za hodinu po aplikaci je pod paprikami zeleno a je na celou sezonu pokoj.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |