Mšice na paprikách
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 69.62 (?) 5.7.2010 14:24
Já vždy nasadím berušky (i když někdy dá dost práce je najít) a je po problému. Obzvlášť jejich larvy jsou stroje na požírání mšic. A jak bojujete proti mravencům? Chemii raději nechci používat, aby se nenatáhla do plodů. Ted jsem objednala solární odpuzovač mravenců :-), tak jsem zvědavá na ty zástupy, jak se budou úprkem hnát z foliáčku. marcela
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 1.29 (?), 10.7.2010 19:02
Ti chemijobijci mne vzdycky dojmou - "hlavne ne chemii!!". Copak tabak a dym z nej neni chemie? Copak drevene uhli, drevo, slama neni chemie? I samotne plody a vypestky jsou chemie. Chemie je PRIRODNI veda, tu si nevymyslel clovek, ta existuje od prvni srazky dvou meteoritu z niz povstal prvni zarodek Zeme.
Tento prispevek samozrejme patri i do mnoha jinych vlaken, ale nedalo mi to. Omlouvam se prispevateli na nehoz reaguji, je mozne ze se jej to ani tak netyka. Rozumne pouzivana chemie urcite neni na skodu.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 161.250 (?), 16.7.2010 11:51
@chemiozastánci: ono jde o to používat hlavně "selský" rozum - ale rozumně. Chápu snahu využít "již existující" prostředky, které se osvědčují a na naší zemi jsou už dávno místo těch "našich nových", někdy geniálních, někdy méně, někdy méně geniálních až po létech (třeba rady z lékařských učebnic mladým maminkám, aby omývali kojence novou, geniální chemikálií DDT, která pěkně dezinfikuje) To co "složí" člověk (myšleno chemie), nemusí být špatné, ale bohužel to nemusí být dobré. O tom co tu ale už je, je napsáno, "... a bylo to dobré"
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 105.170 (?), 16.7.2010 23:32
No právě - o ten "selský rozum" jde. Chemijobijci jsou schopni neuvěřitelných věcí. Dokonce kutilský guru Dr. Přemek Podlaha v jednom uz dávnějším Receptáři četl dopis jedné přispěvatelky která učinila objev, že když ovocný strom na jaře postříká roztokem "obyčejného" hypermanganu tak nemá problémy s žádnými škůdci ani chorobami. Načež zmíněný moderátor dodal "tak vidíte, jde to i bez chemie". Mne tenkrát málem museli křísit. Na jeho omluvu musím říct že hned v dalším pokračování pořadu se za tuto bl*bost omluvil. Lidová tvořivost dokáže nacákat na strom jed který spálí všechno živé a myslí si že je to "bez chemie". Alternativa k tomu použití prověřených, náročně testovaných protředků v rozsahu který je bezpečný a přitom spolehlivý. Doby kdy se bezhlavě stříkalo (a doporučovalo) DDT jsou dávno pryč. Dneska se postřikové prostředky prověřují podobně jako léky - mimochodem ty jsou taky chemie! Další kategorií vedle chemijobijců jsou superochránci kteří dokážou chránit cokoliv. Nasbírané slimáky by nejraději umisťovali do útulku a pochytane myšky chodí vypouštět humánně do lesa. Ale to by bylo na samostatné vlákno.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |