Množení sazenic rajčat řízkováním 2014
|
|
|
|
|
|
|
|
Bacula - (37) - 145.88 (?), 4.1.2015 12:03
Abstineční příznaky znám, léčím to pročítáním diskuzí o rajčatech a připravila jsem si všechna semínka, která mám k dispozici. Mám problém s tím, že se mi těžko některá odruda vyřazuje a naopak mě moc lákají další. Rajčata zatím sít nebudu, začnu s chilli papričkami. Vloni jsem tu řešila semínka rajčete Sladkoja děvočka, objevila jsem je u firmy Vilmorin jako tyčková (semínka jsem zakoupila), ale zde se pořád mluví o keříčkových. Nakonec mi jedna paní poslala semínka, račátka byla výborná, ale byla také tyčková, takže stále nemám vyzkoušenou Sladkoju děvočku, o které je tu často řeč.
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 103.2 (?), 4.1.2015 13:17
to jsem rad, ze netrpim touto chorobou jen ja, vzdy prijde obdobi kdy clovekja chytne rajcatove obdobi, pak paprikove, meciky, kaly, jiriny, reva, melouny, lagenarie, ibisky, ovocne stromky, skoro bych potreboval k sobe klona, jako ovci Doly :D
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 142.1 (?), 4.1.2015 14:53
Dnes jsem nasypala výsevní substrát do kbelíku, smísila jej se sněhem a donesla do sklepa. Datum výsevu rostlin k řízkování jsem stanovila na 6.1., loni jsem vysévala 4.1. Nemám ještě Philivitu ani Phantazii, doufám, že semena budu mít doma do poloviny ledna. Mám nadřeknutou Ferline v Británii, předpokládám, že mi ji posel doručí do konce ledna, pokud ji tam sežene. Předpokládám, ře budu řízkovat 8 odrůd, z hlediska logistiky je to maximum. Každá odrůda má svoji značku jogurtu, aby nedocházelo při manipulaci s rostlinami k záměnám. Hodlám řízkovat Sl. Děvočku, Nasťu Sl., Finik O., Tomatoberry, Philovu, Phantazii, Ferline a Kosmonauta Volkova. Ostatní odrůdy, kde nemám bídu o semena nebo velký zájen o sazenice budu vysévat až v únoru a březnu. Zdraví Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 173.17 (?), 4.1.2015 17:31
Pro sezónu 2013 jsem si na podzim 2012 odebral dva zálistky z Philovy, tyto jsem zasadil a v průběhu zimy jsem si je naklonoval. Neměl jsem s tím žádné problémy (podařilo se mně vypěstovat tři generace sazenic- víc jak dvacet), nakonec jsem jich zasadil osm, dvě nebo tři jsem sázel už se zelenými plody (ale nebylo to dobře, protože rostlinky byly slabé, plody napřed uzrály a teprve potom rostliny začaly pořádně růst). Ostatní jsem vyhodil. Něco o tom jak to probíhalo je ve vlákně "Pěstování rajčat 2013". V roce 2013-14 jsem to chtěl opakovat, ale v lednu jsem to celé zrušil vzhledem k malému místu za oknem, které jsem potřeboval pro výsevy jiných rajčat.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 173.17 (?), 4.1.2015 20:06
Ještě obrázek klonované Philovy z 16.8.2013.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|