Odpovídám na dotazy. Letos se snažím postupovat stejně jako loni. Přibližně stejné odrůdy, substrát, kelímky, parapet oken, stejné místnosti, stejný teplota dle termostatu plynového topení u nás v domku. Počasí předpokládám bude jiné. Výsevy mám na parapetu okna v obýváku. Na noc ubíráme teplotu, topí se od 6.00 do 7.00 na vstávání, potom teplota odchodová 15 C, k té však neklesá, od 15.00 se topí na 21-22 C do večera. Okna jsou euro dřevěná, na parapetech netáhne zima. Nepřisvětluji, nejsem technicky zdatná k výrobě zařízení a mí chlapi mají jiné priority, než mi vyrábět přisvětlovací zařízení. Je mi jasné, že druhá polovina ledna a první polovina února neposkytuje rostlinám ideální světelné podmínky, přesto to loni sazenice ustály, nic neuhynulo, a postupně se dalo namnožit velké množství sazenic. Při časném lednovém výsevu se dá vypěstovat z jednoho semínka asi 4-5 sazenic pro časný výsev do skleníku nebo kolem dvaceti sazenic k výsadbě ven v květnu. Můžete i kombinovat, něco vysadit do skleníku a něco dále řízkovat. Přikládám nějaké fotky. Jiřina