Množení sazenic rajčat řízkováním 2014
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 5.1.2014 10:08
Těším se na Vaše informace a fotky z klonování. Já letos klonovat nic nebudu, protože mám tolik nových odrůd, že bych nebyl schopen ve svém omezeném prostoru tyto sazenice dopěstovat. Dokonce jsem zrušil i ty klony, které jsem si zapěstoval v srpnu ze zálistků. Počítám s pěstováním cca 100 odrůd, z toho asi 90% nových (většinou jen na zkoušku 1-2 rostliny).
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?), 5.1.2014 17:23
Odpovídám na dotazy. Letos se snažím postupovat stejně jako loni. Přibližně stejné odrůdy, substrát, kelímky, parapet oken, stejné místnosti, stejný teplota dle termostatu plynového topení u nás v domku. Počasí předpokládám bude jiné. Výsevy mám na parapetu okna v obýváku. Na noc ubíráme teplotu, topí se od 6.00 do 7.00 na vstávání, potom teplota odchodová 15 C, k té však neklesá, od 15.00 se topí na 21-22 C do večera. Okna jsou euro dřevěná, na parapetech netáhne zima. Nepřisvětluji, nejsem technicky zdatná k výrobě zařízení a mí chlapi mají jiné priority, než mi vyrábět přisvětlovací zařízení. Je mi jasné, že druhá polovina ledna a první polovina února neposkytuje rostlinám ideální světelné podmínky, přesto to loni sazenice ustály, nic neuhynulo, a postupně se dalo namnožit velké množství sazenic. Při časném lednovém výsevu se dá vypěstovat z jednoho semínka asi 4-5 sazenic pro časný výsev do skleníku nebo kolem dvaceti sazenic k výsadbě ven v květnu. Můžete i kombinovat, něco vysadit do skleníku a něco dále řízkovat. Přikládám nějaké fotky. Jiřina
| ![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 73.81 (?), 22.1.2014 10:30
Čím to dosvěcujete? To jsou LEDky?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 4.7 (?), 22.1.2014 11:23
3W... nezabudajme, ze slnko dava vykon 1kW/m2. Na druhej strane, zo slnka je aj vela nevyuziteho ziarenia. Slnko, resp. slnecne svetlo nenahradime uplne v amaterskych podmienkach, ale pouzitim odrazovych ploch a fokusovanim na mensie plochy mozeme zvysit intenzitu a celkovy vykon na plochu. Nakoniec, i ked menej narocne akvaristicke rastliny prezivaju aj pri uplne umelom svetle v pivniciach.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|