Množení sazenic rajčat řízkováním 2014
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Registrovanýuživatel - Stříbrný Zahrádkář (407) - 84.92 (?), 7.3.2014 20:50
U jedné sazenice se zkroucenými listy jsem uřízl špičku. Myslíte, že zálisek bude mít taky zkroucený listy?
Dík.
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?), 8.3.2014 21:02
Nemohu se vyjádřit, zda zálistek bude mít opět zkroucené listy. Záleží na tom, zda příčina kroucení již pominula nebo stále trvá.
Dnes jsem provedla další řízkování Nastěn, kterým byl odstraněn vrchol před týdnem. Zatím jsem odřízla po jednom řízku odvrchu, za dalšími listy ještě nejsou vyvinuté dostatečně silné zálistky. Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Igi - Bronzový Zahrádkář (71) - 187.109 (?), 22.3.2014 22:41
Pamatuju si, že když ještě babička pěstovala rajčata a já ji pomáhal, tak jak jsem vylamoval jeden větší zálistek, ze srandy jsem ho jednoduše píchl do země, jaké pro mě bylo překvapení když dál rostl. Vše takto jednoduše, nic jsem nemusel upravovat.
Chtěl jsem se zeptat k čemu je dobré takto pěstovat rajčata ne radši zaset více semínek? Když vynechám důvod jako cena semínek apod.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 23.3.2014 6:18
Vynechal jste ten nejdůležitější důvod, cenu semínek. Druhý důvod může být i nedostatek semínek některých odrůd. Myslím, že toto úplně stačí k tomu, aby se některá rajčata pěstovala řízkováním.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?), 11.5.2014 22:21
Přemýšlela jsem, proč vlastně množím rajčata řízkováním. Jeden důvod je, abych měla na rozdávání přísad kvalitních chutných odrůd pro přátele. Těch několik rostlin od odrůdy bych si vypěstovala pro sebe bez ohledu na cenu semen. Další důvod je, že Jiřinka si hraje a kdo si zraje, nezlobí.
Přikládám dnešní fotky Finiku oranževého, výsev 4.1., vrcholový řízek dán zakořenit 3.3., výsadba do skleníku koncem března. Dále foto řízkovanců, které mám připravené ve skleníku pro svou maminku, sázet ven se bude po oteplení. Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|