Množení sazenic rajčat řízkováním 2014
|
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?), 22.1.2014 13:37
2 x 3W svítí celý den pár centimetrů nad sadbovačem který má 10x10 cm, rostlinky se za světlem otáčí, což pro mé pokusy stačí, možná při další várce dám nad jeden květináček LEDku a nad druhý ne, abych porovnal reakci rostlinek a jejich růst. Dostávají nyní něco navíc, a myslím že je to stále lepší než vůbec nic. Slunce na ně zvysoka kašle a já jim (i ostatním) prostě více jak 30 W platit nebudu, osvětlení využívám jen pro malé rostlinky, pro nějaké dlouhé pěstování to není. Mám to hlavně kvůli omezení vytahování nově rostoucí přísady, po přepikýrování a následnému růstu je umím dát na okno do chladné místnosti, kde se jejich růst zpomalí podle mé potřeby. Nyní je mám v prosklené verandě na jižní straně domu kde mají v současné době jen teplo - bohužel, a kousek toho červenomodrého světýlka.
Odrazové plochy apod. nevyužívám, bo s přísadou stále nějak šibuji, dodávanou jí energii spíše využívám jako teplo pro spodní ohřev.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 123.108 (?), 24.1.2014 15:58
Pani Jiřina, čo urobíte s prepikýrovanými rastlinkami? Ako ich umiestnite?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 84.28 (?), 29.1.2014 22:50
Jiřinka, máte krásne sadenice, držím vám palce pri ďalšom úspešnom pestovaní a rozmnožovaní, len tie kelímky sú príliš nízko za okenným rámom a budú sa vám ťahať za svetlom. Ja dávam kelímky na tácku a tú podložím hocijakými krabičkami /od mäsa alebo ovocia/, skrátka hocijaké krabičky alebo truhlík otočený naopak hore dnom a na to pložím sadenice s kelímkami, ktoré sa automaticky dostanú vyššie až ku okennému sklu - za svetlom, ktorého je teraz aj tak veľmi málo. Prajem vám veľa úspechov!
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 78.34 (?), 11.2.2014 9:46
Dobrý den, zajímalo by mne složení substrátu, který používáte - jednak pro výsev semínek, jednak potom na přepichování sazenic (pokud není stejný).
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 223.39 (?), 12.2.2014 18:04
dobry večer ja mam otazku tie moje rajčinky su uplne vytahane a tenke skoro už ovisaju ale listky dalšie ešte nepuštaju mam ich presadit
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|