Melounoviště 2013
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?) 5.3.2014 12:07
Taky pěstuji melouny již mnoho let, každý rok sklízím poměrně velkou úrodu, ale co se kvality nebo poměru sklizených plodů k poměru vysazených rostlin týče, tak bych si ani náznakem nedovolil říci že Postačí dobrá (výborná) půda, výborná agrotechnika + výborné stanoviště. Je tu totiž ještě jeden faktor a tím je počasí, a to je nad všemi těmito uváděnými elementy. Když nebude slunce a teplo, tak půjde úroda do kytek, plody sice narostou ale nebudou dobré, samozřejmě že se bavím o pěstování venku a pěstování v ČR, konkrétně já na jihu JM. Vždy jsem náš letní jih považoval za suchý a horký, ale ta doba je dávno pryč. Pepo, zkuste více konkretizovat kde a jak melouny pěstujete, případně fotky, díky.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.227 (?), 25.2.2014 11:11
Vy všichni "melounáři" pěstujete jen roubované melouny? Nebo jde mít úrodu i z neroubovaných sazenic? Petra
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.41 (?), 4.3.2014 1:49
pěstuji melouny již mnoho let (viz příspěvek výše od "Pepy"), rekord byl 17 kg, průměrně 2-3 metráků každý rok a NIKDY jsem neměl roubovaný meloun, zato neroubovaných jsem měl několik odrůd. Postačí dobrá (výborná) půda, výborná agrotechnika + výborné stanoviště.
Pepa
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3303) - 5.149 (?), 4.3.2014 6:11
Dostal jsem ze Španělska semena melounu Piel de Sapo. Máte někdo zkušenosti s touto odrůdou?
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
snip*lli - (9) - 50.200 (?), 4.3.2014 19:35
Nemám snimi žiadnu skúsenosť(melóny idem pestovať prvý krát), ale idem sadiť aj túto odrodu tak som zvedavý ako sa nám bude dariť :D
PS: Semienka mám z kúpeného plodu(chuťovo sú výborné)
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.173 (?), 4.3.2014 6:32
to nic nemění na tom, že roubované rostliny jsou lepší téměř ve všech ohledech.Špičkové podmínky pro pěstování, jak je popisujete má minimum pěstitelů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.173 (?), 5.3.2014 6:29
Záleží na výskytu chorob v daném roce. To může být u neroubovaných velký průšvih.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.173 (?), 5.3.2014 6:35
Dotaz na Pepu. Kolik rostlin potřebujete na vypěstování uváděného množství plodů? Jaké odrůdy doporučujete? Pěstujete venku nebo ve skleníku?
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 5.3.2014 12:07
Taky pěstuji melouny již mnoho let, každý rok sklízím poměrně velkou úrodu, ale co se kvality nebo poměru sklizených plodů k poměru vysazených rostlin týče, tak bych si ani náznakem nedovolil říci že Postačí dobrá (výborná) půda, výborná agrotechnika + výborné stanoviště. Je tu totiž ještě jeden faktor a tím je počasí, a to je nad všemi těmito uváděnými elementy. Když nebude slunce a teplo, tak půjde úroda do kytek, plody sice narostou ale nebudou dobré, samozřejmě že se bavím o pěstování venku a pěstování v ČR, konkrétně já na jihu JM. Vždy jsem náš letní jih považoval za suchý a horký, ale ta doba je dávno pryč. Pepo, zkuste více konkretizovat kde a jak melouny pěstujete, případně fotky, díky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|