A dá se to nějak jinak poznat, třeba podle stopky a nebo třeba podle toho, že meloun už neroste? Mám melouny Lajko II F1 a pěstuju je první rok. Mám 4 rostliny pěstované ve skleníku, které jsem sám poprvé rouboval a měl jsem 100% úspěšnost. Na těchto rostlinách mám nasazeno zatím 10 melounů, které jsem opyloval a všechny krásně a rychle rostou.
40-60 dnů, záleží na odrůdě. Skorý Sugar Baby by mohl být za těch 40, pozdní Charleston Gray nebo Crimson Sweet spíše těch 60, záleží samozřejmě hlavně i na počasí, na teplotách v noci, na sluníčku atd..
A dá se to nějak jinak poznat, třeba podle stopky a nebo třeba podle toho, že meloun už neroste? Mám melouny Lajko II F1 a pěstuju je první rok. Mám 4 rostliny pěstované ve skleníku, které jsem sám poprvé rouboval a měl jsem 100% úspěšnost. Na těchto rostlinách mám nasazeno zatím 10 melounů, které jsem opyloval a všechny krásně a rychle rostou.
Lajko je skorá odrůda ale při tomto pěstování ve skleníku mnohé "poznávací" prvky nefungují. Visícím melounům se určitě nebude kroutit stopka ani nebudou mít žlutou proleženinu, takže zbývá poklep a zaschlé úponky. Pokud bude hezky tak by mu těch 50 dnů mělo stačit. Každopádně zavěste plody do nějaké síťky nebo podložte něčím (pokud to jde, záleží jak vysoko jsou) a hlavně rychle postříkejte rostliny proti svilušce (Vertimec 1,8 EC), ty žluté fleky na listech naznačují její přítomnost.
Počasí dělá s "grepem" a "angrešty" úplné divy, na zahradě se porost melounů slil do jedné plochy a plody konečně narůstají tak, že vykukují zespod listů. Dopoledne jsem to přihnojil a nafotil aktual. stav, teď po vyčáchání "vyvolávám fotky z prázdnin". Ve skleníku a zvláště ve foliáku jsou plody nádherné, za týden bude první sklizeň.