Melounoviště 2011
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 24.7.2011 12:49
Včera jsem si pouštěl na kp.ru video a četl článek o prvním dovozu melounů z Astrachaně do Moskvy. Kolem 15. tohoto měsíce začala sklizeń astrachaňských melounů a redakce tohoto listu provedla degustaci. Jeden meloun měl být Astrachnskij, druhý z Uzbekistánu. První byl jako z bavlny a bez chuti, druhý vodnatý ale kyselý, z prvního se nakonec vyklubal meloun z Íránu (kdoví jak je to u nás, tam pokud inspekce zjistí moc dusíku tak nechá celou úrodu zlikvidovat). Redaktoři zjistili že náklad přijel z Íránu do Astrachaně kde čekal na osvědčení o místních plodech (kluci učenlivý)!!! Dále se tam uvádí že melouny pěstované v Turecku (tam hlavně) a Íránu jsou ovlivněny vlhkým středomořským počasím, dále se pěstují pod kryty a na umělé výživě, a hlavně rostou moc rychle, proto jsou jalové. Meloun je pouštní rostlina a jeho kořeny si musí najít vodu hluboko v zemi aby měl tu správnou sladkost, potřebuje suché a horké podnebí. Dále je tam zmínka o hnojení, pokud má plod na dužině svělou až žlutavou žilnatinu tak je přehnojený, správný meloun žádnou nemá. Meloun na pultě má mít zelenou! stopku, znamená to že je čerstvě sklizen, pokud má stopku zaschlou tak ležel někde nějakých 14 dnů ve skladě, tolik KP.RU
|
|
|
|
|
|
|
imploder - (20) - 104.23 (?), 24.7.2011 16:37
Takže doporučujete melouny nezalívat, ani když je sucho?
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 24.7.2011 17:36
Roubované skoro vůbec, neroubované o krapánek více, tak jednou týdně zvláště po výsadbě. Záleží v jaké lokalitě máte vysazeno, zda je tam těžká vlhká zem nebo lehká propustná kterou voda jen proteče. Na jednom záhoně mám rostliny v zemině na navážce a tam pozoruji že je více sucho a rostliny jsou menší, mají menší listy ale řekl bych že kvalitnější a "rychleji rostoucí" plody, bohatější násadu.. Tady jsem začal zalívat a přihnojovat asi před 14. dny, narozdíl od jiného místa kde je vlhko a listy i plody jako kráva, navíc tady byla o týden dřívější výsadba. Mám ještě jeden miniprostor kde mám osamocenou XXL odrůdu a kde jsem ještě nezaléval. Tady chci vypěstovat melouny o deklarované váze XXL=100 kg, je to na slunci (pokud svítí) a v metru je spodní voda. Pokud je extra sucho tak to chce rostliny hlídat v jaké jsou kondici, zda mají přírustky a jak odkvétají.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 87.66 (?), 24.7.2011 19:10
Já to mám právě naopak. První melouny se mi utvořily krátce po výsadbě tak okolo 1 m od kořene rostliny. Ty jsou už hodně veliké a určitě zralé. Melouny po obvodu jsou o hodně menší. Objevila jsem v melounovišti ježčí cestu. Ten holomek mi ze začátku dost šlahounů i polámal, jeho každodenní trasa melounovištěm je do teď trochu znatelná. Asi ji použiju a trochu mu ji i vylepším. Vidím to tak, že podle počtu dnů je na sklizeň těch prvních melounů už nejvyšší čas.
Za info moc děkuji a myslím si, že co nevidět začne být tento problém aktuální i u dalších melounářů :-).
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.28 (?), 25.7.2011 10:47
Super galaxy není triploid
|
|
|
|
|
|
|
imploder - (20) - 104.23 (?), 29.7.2011 19:01
Není. Však jsem neříkal, že je. Můj triploid je Granát. A zřejmě je opylený od Sugar Baby, ne od Super Galaxy. Proto plody mojeho Granátu vypadají jinak než plody Granátu opyleného Super Galaxy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|