Nechte ho, odkvete a upadne. Rostlina vytváří více samčích květů, tyto jsou potřeba k opylení samiččích, těch je podstatně méně. Pro jistotu pak můžete opylit ručně, např. štětečkem. Mirek
Mirku, mas to uplne super..je videt, ze melouny jsou u Tebe zcela spokojene, u me tak maximalne jen meloun a revy-ostatni toho maji dost, dokonce i venku nakladacky visi listy dolu, ackoliv se rano zalevaly..
Zajímalo by mě, jakým štětečkem toto provést? Jeden plod už na dvou sazenicích mám (10 cm v průměru), ale všechny ostatní stále a stále po odkvetení upadnou. Není to právě tím, že nejsou opyleny?
Já mám jiný problém.Melouny rostou jako o závod, ale vůbec nedělají květy s plodem.Dokonce nekvetou ani moc planě ale za každým listem odnožují.Pohnojila jsem na začátku koňským hnojem a zatím nehnojím.Poradí někdo čím to je? Děkuji předem.
Výhony mám dlouhé asi 2 až 2,5 m.To co jsem psala platí u melounů co jsou venku.Ve folníku mám již také plody, ale ještě malé.A ještě je tam plno poupat s plodem.Tak tam snad něco bude. RS