Ja som zasadila tretinu melónových semienok pred piatimi dňami, ešte nevzišli. Sprinter aj tekvicu figolistú zasadím až o týždeň. Plánujem vysievať všetko priebežne na viac krát aby sa to dalo kombinovať podľa hrubky stoniek.
Přelouskal jsem z ruštiny jeden návod na výsev. Třeba pomůže. Doba pěstování melounů v květináčích, by neměla být delší než měsíc. Hrnky na sazenice by měly mít 12-15 cm v průměru. Nedělejte zářezy do osiva pro dřívější vyklíčení! Před výsevem namočte semena na 10 minut do vody o teplotě 50 stupňů Celsia. Potom je nechejte ve vodě, dokud nevyklíčí. Jakmile semena začnou klíčit, zasaďte je do hrnku do hloubky 3-4 cm a čekejte na vyrašení. Je nutné zachovat
následující teploty: 23°C denní a 18°C v noci. Jakmile se objeví výhonky, snižte teplotu na 18°C během dne a noci. Po 4 dnech udržujte teplotu jako předtím. Sazenice nezaštipujte!
IVIirek
Vážená paní Ludmilo! Tak to by tedy nešlo :-(Hezky se nám prosím svěřte jaké odrůdy, do čeho sejete, kde máte výsev, jak budete roubovat, fotečky, atd. atd... ;-) Děkuji za ochotu a přeji bohatou úrodu. Já jsem prozatím vysel rané odrůdy Ogoněk a Sugar Baby, podnože tykev fíkol. a Sprinter (do perlitu). Roubování vyzkouším více způsobů. Průběžně budu informovat jak se mi daří. IVIirek
krasny den preji vsem melounarum.chtela bych se zeptat co je to roubovani a jak se to dela.mam zasazene seminka nejakeho citrullus lanatus.minuly rok jsem zkousela prvnim rokem a chytli mi plisen a byly jen asi 10cm velke pak praskly.asi tim ze jsem sadila pozde.snad nekdo poradi a pozdeji si budem okukovat nase krasavce... snad