Ja som zasadila tretinu melónových semienok pred piatimi dňami, ešte nevzišli. Sprinter aj tekvicu figolistú zasadím až o týždeň. Plánujem vysievať všetko priebežne na viac krát aby sa to dalo kombinovať podľa hrubky stoniek.
Ja som zasadila tretinu melónových semienok pred piatimi dňami, ešte nevzišli. Sprinter aj tekvicu figolistú zasadím až o týždeň. Plánujem vysievať všetko priebežne na viac krát aby sa to dalo kombinovať podľa hrubky stoniek.
Přelouskal jsem z ruštiny jeden návod na výsev. Třeba pomůže. Doba pěstování melounů v květináčích, by neměla být delší než měsíc. Hrnky na sazenice by měly mít 12-15 cm v průměru. Nedělejte zářezy do osiva pro dřívější vyklíčení! Před výsevem namočte semena na 10 minut do vody o teplotě 50 stupňů Celsia. Potom je nechejte ve vodě, dokud nevyklíčí. Jakmile semena začnou klíčit, zasaďte je do hrnku do hloubky 3-4 cm a čekejte na vyrašení. Je nutné zachovat
následující teploty: 23°C denní a 18°C v noci. Jakmile se objeví výhonky, snižte teplotu na 18°C během dne a noci. Po 4 dnech udržujte teplotu jako předtím. Sazenice nezaštipujte!
IVIirek
Vážená paní Ludmilo! Tak to by tedy nešlo :-(Hezky se nám prosím svěřte jaké odrůdy, do čeho sejete, kde máte výsev, jak budete roubovat, fotečky, atd. atd... ;-) Děkuji za ochotu a přeji bohatou úrodu. Já jsem prozatím vysel rané odrůdy Ogoněk a Sugar Baby, podnože tykev fíkol. a Sprinter (do perlitu). Roubování vyzkouším více způsobů. Průběžně budu informovat jak se mi daří. IVIirek
krasny den preji vsem melounarum.chtela bych se zeptat co je to roubovani a jak se to dela.mam zasazene seminka nejakeho citrullus lanatus.minuly rok jsem zkousela prvnim rokem a chytli mi plisen a byly jen asi 10cm velke pak praskly.asi tim ze jsem sadila pozde.snad nekdo poradi a pozdeji si budem okukovat nase krasavce... snad