Melounoviště 2010
|
|
|
|
Felima - (29) - 151.38 (?) 1.6.2010 11:00
U nás v podkrušnohoří prší jen vyjímečně.Tak jsem si mohla dovolit vysadit melouny už před 14 dny.Moc sice nerostou, ale doufám, že se jim v chladném počasí tvoří pořádné kořeny .Roubování se mi letos vůbec nevyvedlo, tak jsem koupila roubované melouny Lajko.Jsou odolnější chladu a na záhonu se jim líbí a i rostou.A dnes čekám zásilku od,,Českých melounů´´na jiné odrůdy roubovaných melounů.Zřejmě jim nějaké zbyly.Neroubované melouny nastýlám na zelené hnojení, které jsem přikryla kartonama a drcenými větvemi s pilinami a doplňuji trávou.Už se má začít konečně oteplovat, tak čekám, že se mi zachvíli melounama zaplevelí celá zahrada.Sazím je všude tam, kde mi zbylo nějaké místečko.Doufám, že se brzy začne dařit Vám všem a budete více přispívat .Marta
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.141 (?), 30.5.2010 11:11
Dnes ráno jsem byl na zahrádce po týdnu kontolovat melouny - vysazeny silné sazenice v počtu 35 ks v 5 sortách. Po melounech se slehla zem, nezbyl ani lístek - asi slimáci. Stejně tak dopadly všechny seté okurky - už byly krásně rozrostlé, není ani po nich žádná stopa. Už asi nebudu dosévat, když vidím, že slimáci lezou už i na plevelu. Zajímavé, že dyni olejnatou ponechaly na pokoji, rovněž tak rajčata. Jak jste na tom vy? Jaroslav
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kšely - Stříbrný Zahrádkář (216) - 214.135 (?), 30.5.2010 15:13
V pátek jsme zasadili melouny na zahrádce, jenže za 2 hodiny přišla průtrž mračen. Jela jsem se podívat, kolik jich přežilo, tzn. kolik jich z domu mohu vzít na chalupu na zahradu. No, zatím vydržely všechny, ale v té naší teploučké kotlince hodinu od hodiny bují plísně, tak kolik jich nakonec bude, je ve hvězdách. Prší snad co dvě hodiny, ani není možnost rajčata, okurky, brambory postříkat. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felima - (29) - 151.38 (?), 1.6.2010 11:00
U nás v podkrušnohoří prší jen vyjímečně.Tak jsem si mohla dovolit vysadit melouny už před 14 dny.Moc sice nerostou, ale doufám, že se jim v chladném počasí tvoří pořádné kořeny .Roubování se mi letos vůbec nevyvedlo, tak jsem koupila roubované melouny Lajko.Jsou odolnější chladu a na záhonu se jim líbí a i rostou.A dnes čekám zásilku od,,Českých melounů´´na jiné odrůdy roubovaných melounů.Zřejmě jim nějaké zbyly.Neroubované melouny nastýlám na zelené hnojení, které jsem přikryla kartonama a drcenými větvemi s pilinami a doplňuji trávou.Už se má začít konečně oteplovat, tak čekám, že se mi zachvíli melounama zaplevelí celá zahrada.Sazím je všude tam, kde mi zbylo nějaké místečko.Doufám, že se brzy začne dařit Vám všem a budete více přispívat .Marta
|
|
|
|
|
|
|
badoga - (43) - 57.67 (?), 2.6.2010 14:20
K pestovaniu melonov ma inspirovali nadsenci a pestovatelia melonov na tejto stranke. Takze tak ako salatovky ak melony skusam 1. raz. Zasadila som vrublovany Lajko 2ks. Jednemu slizniak (po vasom asi plz?) zozral hlavny rastovy vrchol. Preto sa asi viac a skor sa rozvetvil. Zatial su chranene vo foliovniku. (mam ho na skore pestovnie redkoviek, ale tie ho uz nepotrebuju...)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|