Pane Honzele, dle Vašeho nákresu jde o spávně provedené přikájení. Přemýšlím, kde jste mohl udělat chybu. Úvazek alobalem je doporučován v literatuře na webu. Vázala jsem mikrotenovou páskou, kterou jsem postupně odstraňovala, ale v tom nevidím rozdíl. Vrcholovou část jsem odstřihla tak za 5 dní po roubování, odříznutí kořene je potřeba udělat později, až jsou rostliny srostlé, pokud jsem odřízla kořen brzy, okurka vadla a musela jsem ji dát ozdravit do igelitového sáčku, kde jsem udržovala vyšší vlhkost. Toto se mi stalo asi u třech sazenic, všechny jsem zachránila. Kořen jsem odstranila asi 12. den po roubování. 14 dní musí být na srůst dostatečné. Chyba u Vás mohla nastat jedině v místě spojení podnože s okurkou??? Řez by měl být co nejdelší, pletiva podnože a okurky by měla k sobě těsně přilehnout, potom je to nutné opatrně svázat (posouvá se to při vázání), zasadit oba kořenové systémy a zalít.
K těm nakladačkám: Když mi to roubování tak pěkně jde, zvažuji, co dalšího bych ještě mohla roubovat a též mě napadly nakladačky. U nás musím připravovat sadbu předem ve skleníku do kelímků stejně (Vysočina). Domnívám se, že při síle kořenového systému by stačilo roubovaných okurek daleko méně na danou plochu. Zkusím to jako pokus. Nejde o produkční výsadbu, jde o koníček. Jiřina