Je ještě stále čas vysévat papriky?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 165.2 (?), 11.3.2013 9:30, zobrazeno: 13608x
Před měsícem jsem vysela semínka paprik, která jsem dostala od kolegyně, ale zatím nic nevyklíčilo :-(Chtěla bych to rychle napravit a vyset papriky znovu. Není již pozdě? Jakou byste mi doporučili odrůdu? Potřebuji nějakou ranou, protože nemám ani pařeniště ani skleník, papriky půjdou k jižní zdi domu. Také aby papriky byly šťavnaté a sladké. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.2 (?), 11.3.2013 9:54
Děkuji za odkaz, s termínem výsevu jsem se tedy uklidnila, teď je to tedy tak akorát. Jen bych ještě potřebovala poradit s těmi odrůdami, jak jsem psala již výše, aby byly rané, sladké a šťavnaté. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Majus - Bronzový Zahrádkář (80) - 173.196 (?), 11.3.2013 12:34
S tím už neporadím, sadbu jsem si dělala jednou a vzhledem k tomu, že chci pár sazeniček a ještě různých, tak jsem zjistila, že se mi to nevyplatí piplat. Loni jsem koupila na trhu 2 x 2 sazeničky (celkem asi 30 Kč), dala je po dvou do pytle a v každém pytli jsem měla 20 paprik (na záhoně mi nešly). Píšu kdejakou blbost, co zasadím a u těhle jsem si to nepoznamenala, což mě velmi mrzí, protože jedna odrůda mi zrála asi měsíc a když jsem ji otrhala, tak začala zrát druhá a sklízela jsem je až do podzima, prostě ideál, jenže nevím co to bylo :-(.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.2 (?), 11.3.2013 12:55
No tak to mě také mrzí, že to nevíte. Já už asi 2 hodiny pročítám zdejší diskuze a zatím jsem našla, že na ven bez skleníku a foliáku se hodí Vlasta, a Amy. ještě bych ráda nějakou ranou a šťavnatou červenou, poradíte někdo?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.2 (?), 14.3.2013 8:04
Mirku děkuji. Včera jsem byla pro semínka, ale Vlasta je vyprodaná, tak mám jen Amy. Chtěla bych ještě aspoň 1 jiný druh (ani netrvám na červené barvě). Jakou jinou ranou papriku mám koupit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.2 (?), 14.3.2013 9:15