Je ještě stále čas vysévat papriky?

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?)
14.3.2013 8:12

červená je Slovakia, jsem s ní spokojen, je polní a osivo stojí málo, takže co víc si přát

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 165.2 (?), 11.3.2013 9:30, zobrazeno: 13609x

Před měsícem jsem vysela semínka paprik, která jsem dostala od kolegyně, ale zatím nic nevyklíčilo :-(Chtěla bych to rychle napravit a vyset papriky znovu. Není již pozdě? Jakou byste mi doporučili odrůdu? Potřebuji nějakou ranou, protože nemám ani pařeniště ani skleník, papriky půjdou k jižní zdi domu. Také aby papriky byly šťavnaté a sladké. Děkuji.

Majus - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (80) - 173.196 (?), 11.3.2013 9:37

Dobrý den, pro výsadbu pro venkovní pěstování bude akorát čas - podívejte se sem do diskuze. Myslím, že před měsícem bylo příliš brzy.

host - 165.2 (?), 11.3.2013 9:54

Děkuji za odkaz, s termínem výsevu jsem se tedy uklidnila, teď je to tedy tak akorát. Jen bych ještě potřebovala poradit s těmi odrůdami, jak jsem psala již výše, aby byly rané, sladké a šťavnaté. Děkuji.

Majus - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (80) - 173.196 (?), 11.3.2013 12:34

S tím už neporadím, sadbu jsem si dělala jednou a vzhledem k tomu, že chci pár sazeniček a ještě různých, tak jsem zjistila, že se mi to nevyplatí piplat. Loni jsem koupila na trhu 2 x 2 sazeničky (celkem asi 30 Kč), dala je po dvou do pytle a v každém pytli jsem měla 20 paprik (na záhoně mi nešly). Píšu kdejakou blbost, co zasadím a u těhle jsem si to nepoznamenala, což mě velmi mrzí, protože jedna odrůda mi zrála asi měsíc a když jsem ji otrhala, tak začala zrát druhá a sklízela jsem je až do podzima, prostě ideál, jenže nevím co to bylo :-(. 

host - 165.2 (?), 11.3.2013 12:55

No tak to mě také mrzí, že to nevíte. Já už asi 2 hodiny pročítám zdejší diskuze a zatím jsem našla, že na ven bez skleníku a foliáku se hodí Vlasta, a Amy. ještě bych ráda nějakou ranou a šťavnatou červenou, poradíte někdo?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 133.163 (?), 11.3.2013 13:34

Vlasta má poněkud měkčí silnější dužinu, je světle zelená a zraje do oranžova, Amy je šťavnatější, křehčí a je žlutobílá, později umí taky zčervenat ale není na to určena. Nejvíce jí pasuje sklizeň když je křehká (lehce zmáčknete prsty a ucítíte praskání), Vlasta vydrží déle a klidně ji můžete nechat vyzrát i na zakonzervování. Červené mám buď jen své (kapie ze supermarketu) nebo baňaté do skleníku, takže Vám jistě poradí někdo jiný. Dříve jsem pěstoval červenou rajčatovou papriku a ta byla taky dobrá, na jídlo i zavaření, nevím ale už zda to byla raná odrůda. 

host - 165.2 (?), 14.3.2013 8:04

Mirku děkuji. Včera jsem byla pro semínka, ale Vlasta je vyprodaná, tak mám jen Amy. Chtěla bych ještě aspoň 1 jiný druh (ani netrvám na červené barvě). Jakou jinou ranou papriku mám koupit?

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 14.3.2013 8:12

červená je Slovakia, jsem s ní spokojen, je polní a osivo stojí málo, takže co víc si přát

host - 165.2 (?), 14.3.2013 9:15

Děkuji za typ :-)

Vlasta L. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 140.163 (?), 14.3.2013 10:04

Velmi raná a určená i pro polní pěstování je rajčinová paprika Jova nebo Alexander (obojí mě připadá stejné, měla jsem obě). Dozraje do krásně červené, je silnostěnná, sladká a šťavnatá, k nakládání i přímému konzumu. Na květ mi nasazuje už v kelímcích na okně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz