Jaké tyčky k rajčatům?

host - 56.178 (?)
8.6.2009 0:24

Sázím každoročně (40 let) jak tyčková, tak keříčková rajčata, v posledních letech také cherry - do velkého skleníku a stejné druhy i ven. Vždy musely mít všechny druhy tyče a vyvazování. Ve skleníku dorostou tyčkové více než dva metry, keříčkové kolem 1,5 m. Pokud dám pro nedostatek místa některá ven do velkých květináčů, dorostou kolem 70 cm a k nim rovněž tenčí tyčku. Nevyvázaná by vám padala. Tyče používáme několik let za sebou, nejlépe z drsnějšího dřeva, aby úvazek neklouzal.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 28.5.2009 13:30

Kdybyste nedal oporu, byly by silnější, stonky rostou tak silné jak je zapotřebí.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 19.5.2013 15:15

Název keříčková rajčata znamená v češtině, že se jedná o rajčata determinantní. Není pravdou, že tato rajčata se ve světě pěstují bez opory, a že se jedná o odrůdy jen pro průmyslové zpracování. Vzhledem k charakteru jejich růstu se používají pro jejich pěstování různé klece (cages) ať už hranolovitého nebo válcovitého tvaru vyrobené např. ze sítě s velkými oky. U nás jsou takovými příklady ňapř. rajčata Šejk, Pavlína, atd.

Mr Big

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 27.5.2009 21:39

Na co má Vaše peněženka, tak by měla stát otázka - osobně používám staré střešní latě, napuštěné lignofixem -ochranným nátěrem na stavební řezivo.

host - 231.226 (?), 28.5.2009 7:12

ja používam zo starej plechovej skrine tzv. roletu... dá sa to jednoducho rozobrať na jednotlivé tyčky... je to eloxovaný hliník... po sezóne jednoducho opláchnem spodok vodou od hliny a je to... mám to už 16 rokov a paráda... nehnije nehrdzavie... akurát čakám každý rok čo bude skôr zobrané zo záhrady:))) hliník alebo paradajky???   Juraj

host - 55.26 (?), 30.5.2009 21:53

Jurajko, o té sklizni to bylo moc hezky řečeno, musela jsem se smát. Já jsem vloni i vyvazovala. Totiž to, co vyrostlo, nebyla keříčková rajčata, ale nestvůry, které si chtěly přisvojit celou zahrádku. Plodilo to jako o život, větve se ohýbaly pod tíhou plodů, Něco jako ve filmu Adéla ještě nevečeřela.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 28.5.2009 21:15

Já stříhám pruty z vrby u potoka.

host - 144.60 (?), 29.5.2009 13:02

Já mám koupené spirály pro rajčata.Jsem s nimi spokojená, již několik let.Jenom, když je velká úroda tak se ohýbají u země.Ale stačí krátký kolík ze dřeve, který ke spirále přivážu.Na spirálu se nemusí přivazovat, a je napořád.Ale musí to být spirála na rajčata.

host - 56.178 (?), 8.6.2009 0:24

Sázím každoročně (40 let) jak tyčková, tak keříčková rajčata, v posledních letech také cherry - do velkého skleníku a stejné druhy i ven. Vždy musely mít všechny druhy tyče a vyvazování. Ve skleníku dorostou tyčkové více než dva metry, keříčkové kolem 1,5 m. Pokud dám pro nedostatek místa některá ven do velkých květináčů, dorostou kolem 70 cm a k nim rovněž tenčí tyčku. Nevyvázaná by vám padala. Tyče používáme několik let za sebou, nejlépe z drsnějšího dřeva, aby úvazek neklouzal.

host - 16.190 (?), 8.6.2009 9:24

Dobrá poznámka, aby úvazek neklouzal.Jednou tady byl prezentován nápad-provrtat tyčky od rajčat a strčit tam hřebík. Nad tím udělat úvazek.Tím nesklouzne úvazek ani s ním rajče, což i mně se už párkrát stalo a je po úrodě.

host - 136.16 (?), 8.6.2009 14:36

Pokud si myslíte že rajčata budete pěstovat ještě několik desetiletí tak je možno koupit dráty do betonu, roxor.Jsou hrbolaté, ůvazky drží.Průměr bude stačit 12mm.Pepík

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz