Jak zpracovat nadbytek salátových okurek
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
host - 51.120 (?) 17.8.2015 1:06
Již čtyři týdny pijeme, během panujících veder, osvěžující okurkovou limonádu. Na internetu více nebo méně podobných receptů:
1. Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na menší kostky, pak ji rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré
2. Do pyré přilijeme 0,5 l perlivé vody a necháme v lednici stát 15 až 20 minut
3. Směs přelijeme přes sítko do džbánu, přidáme šťávu ze dvou limetek a osladíme asi dvěma lžícemi třtinového cukru nebo medem
4. Zamícháme, jednotlivé sklenice limonády servírujeme s ledem, zdobíme kolečky limetky a okurky.
5. Můžeme přidat mátu nebo meduňku, které dodají aroma a ještě více letní svěžesti.
F. Rozkošný
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 242.9 (?), 9.8.2017 9:31
Nic moc. Matka to dělávala, ale není to ono, salát je pak takový jako "uvařený". Ale zase lepší než nic-a v té době nebylo opravdu v zimě na trhu nic.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 76.223 (?), 5.8.2020 15:36
Omyl, takto zavařené okurky jsou nejchutnější.Jiné neděláme.Kdo ochutnal, tak chtěl recept.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 33.195 (?), 10.8.2014 9:53
A nedelaji se ty rezy spis z vetsich ci prerostlych nakladacek? Ze salatovek, byt sebelepsich, si to moc nedovedu predstavit. Zatim mi nejlip vychazi ta pletova maska. J.R.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 92.130 (?), 10.8.2014 10:53
Tak loni jsem řešila to samé.Okurek salátovek jsem měla dost přes 100kg.Rozdávala jsem, denně saláty, šopáky.Potom jsem našla recept na okurkovou polévku-teplou, né studenou, je fakt dobrá.Zavařovala jsem něco jak čalamádu-jmenovalo se to tuším americká čalamáda-spousta okurek, cibule,koření-ale moc nám to nechutnalo, letos už nebudu dělat.No a nakonec jsem to dělala něco jak lečo -podusila spolu s paprikama, rajčaty,cukínama, cibulí... vše co zahrada dala.A tato směs je výborná pod maso, jako lečo s těstovinami... Letos mám okurek taky přebytek.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 9.2 (?), 10.8.2014 17:54
Do leča se to opravdu dá - je to neutrální hmota, která přijme chuť rajčat a paprik.
Další možnost je polotovar do bramborového salátu - nakrájím rovnou na kostičky i s mrkví, cibulí a křenem, normálně steriluji jako nakládačky (ale nálev do sklenic nalévám přes sítko, aby v něm už nebylo koření), před použitím jen odstraním kopr a naliji na vařené brambory celý obsah sklenice.
Do třetice - ale to nemám vyzkoušeno: viděla jsem v restauračce nabízet okurkovou limonádu, někomu tam nesli ve sklenici něco velmi zeleného, v horku to může být osvěžující . Hanča
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 51.120 (?), 17.8.2015 1:06
Již čtyři týdny pijeme, během panujících veder, osvěžující okurkovou limonádu. Na internetu více nebo méně podobných receptů:
1. Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na menší kostky, pak ji rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré
2. Do pyré přilijeme 0,5 l perlivé vody a necháme v lednici stát 15 až 20 minut
3. Směs přelijeme přes sítko do džbánu, přidáme šťávu ze dvou limetek a osladíme asi dvěma lžícemi třtinového cukru nebo medem
4. Zamícháme, jednotlivé sklenice limonády servírujeme s ledem, zdobíme kolečky limetky a okurky.
5. Můžeme přidat mátu nebo meduňku, které dodají aroma a ještě více letní svěžesti.
F. Rozkošný
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 59.240 (?), 10.7.2017 7:07
Letos jsme chutnala Americkou čalamádu - a budu jí vařovat, pro nás je velmi jedlá .
Děláme Lužický bramborový salát se salátovou okurkou
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|