Jak uskladnit sušená rajčata?
|
|
 |
 |
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 6.138 (?) 22.8.2018 9:17
Mám podobný problém. Zalévání olejem, používám pouze panenský olivový, je bezpečné, není třeba je ukládat do lednice, ale při tom množství, které teď mám, je to dost drahá záležitost, i když pak lze olej použít na vaření. Takže zatím jen zkouším sterilizaci na sucho ve skleničkách. Teplota kolem 60°C a doba tak 60 minut. A pak rozhodně ne do sklepa, ale na suché místo, teplota by pak už neměla hrát roli. Ale na výsledky musím počkat. Bohužel nedůvěřuji svému sušení natolik, abych je jen ve sklenicích bez další úpravy uzavřel. A na sáčky mám v bytě příliš vlhko.
Napadlo mne je uskladnit v alkoholu, ale představa kombinace těch dvou chutí mne nenadchla.
Milan HP
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 173.17 (?), 20.8.2018 6:22
Je každého věc, čemu dává přednost. Já dávám přednost chuti nijak nezpacovaných rajčat.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 6.138 (?), 22.8.2018 9:17
Mám podobný problém. Zalévání olejem, používám pouze panenský olivový, je bezpečné, není třeba je ukládat do lednice, ale při tom množství, které teď mám, je to dost drahá záležitost, i když pak lze olej použít na vaření. Takže zatím jen zkouším sterilizaci na sucho ve skleničkách. Teplota kolem 60°C a doba tak 60 minut. A pak rozhodně ne do sklepa, ale na suché místo, teplota by pak už neměla hrát roli. Ale na výsledky musím počkat. Bohužel nedůvěřuji svému sušení natolik, abych je jen ve sklenicích bez další úpravy uzavřel. A na sáčky mám v bytě příliš vlhko.
Napadlo mne je uskladnit v alkoholu, ale představa kombinace těch dvou chutí mne nenadchla.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 22.8.2018 11:28
Dělám to taky tak. Usušená rajčata natlačím do malých skleniček a nasucho steriluju při 80-90st (dělám to podobně jako se sušenými houbami a ořechy, jen v menších sklenicích). Oproti dřívější technice - pouze odsátí vzduchu - mi přijde, že rajčata časem tolik neztrácejí barvu (ale možná se mi to jen zdá, důležitější je asi uložení v temnu). Taky nemusím rajčata sušit úplně dosucha, steriluji je ve vláčném stavu - takové konzistenci, jakou si přeju, aby měly v jídle. Nevidím důvod, proč přidávat a skladovat olej, česnek a bylinky, během skladování jejich chuť slábne a jsou k dispozici při kuchyňské úpravě čerstvé.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 6.138 (?), 22.8.2018 23:41
To znamená, že vydrží. Jak dlouho už to tak děláte? Jasně, zvolil jsem nižší teplotu, ale možná i to bude stačit. Tak uvidím. Tohle je můj první pokus.
A naprosto souhlasím s filozofií "Nechte kuchaře vyniknout". Dochucování dává smysl pouze když je chceme konzumovat jen tak bez dalších úprav..
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 23.8.2018 8:57
Jak dlouho už to tak děláte?
Letos podruhé.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 70.160 (?), 22.8.2018 11:31
Nezkoušel někdo sušená rajčata zavakuovat? To by také šlo, aby zůstaly stejné... či?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|