Jak docílit aby sazenice paprik byla silná a zdravá
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.147 (?), 29.1.2014 0:51
Ještě dodatek, intenzitu osvětlení jsem změřil, dostatečná a jak je vidět z mých fotek a ostatních rozdíl je markantní. Toto je jediná cesta jak vypěstovat zdravé vitální sazenice na profesionální úrovni v domácích podmínkách bez drahého vybavení a investic.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3303) - 5.149 (?), 29.1.2014 6:02
Opravdu jste naměřil 5000 Lx?
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.147 (?), 29.1.2014 22:06
Takhle se to nedá říct, nad vrcholy rostlin ANO, na srovnávací rovině (parapetu) jsou hodnoty nižší. Nicméně já používám 20 let stará zářivková tělesa s nekrytými trubicemi, které jsem získal darem. Pokud byste si koupit krytou zářivku s optikou, pak budete mít hodnoty samozřejmě vyšší. Na druhou stranu jak vidíte i toto stačí k prakticky profesionálnímu výsledku. Do prostoru proniká přes okno denní světlo. Čistě pro svojí zábavu jsem si koupil i speciální zářivku - Osram Flora. Světlo je příjemnější pro oči než u zářivek typu 865. (denní bílá 6500k) Cca během měsíce budu moct srovnávat s levnou 865 protože pod oběma zářivkami pěstuji rajčata pro březnovou výsadbu do skleníku. Nemyslím si, že by rozdíly byly nějak dramatické, ale uvidíme. V každém případě chci zdůraznit, že moje svícení je velmi levné. 6 týdnů svícení na 30 rajčat mě vyjde asi na 55kč. rostlinám to stačí a kupovat si proto nějaká efektivnější svítidla se mi nevyplatí.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3303) - 5.149 (?), 30.1.2014 6:35
Mne jen zajímalo, jestli jste opravdu měřil? Jinak teorie o přisvěcování je zde na tomto webu plno a o nějakém přisvěcování paprik neuvažuji.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 30.1.2014 8:15
ta hodnota osvětlení je tuším podle tabulek někde ve vzdálenosti 8 cm od trubice, proto pro osvětlovací rošty s rovnoměrným osvětlením se dávají trubice do roštů ve vzdálenosti 8-12 cm podle kvality provedení zadního reflektoru osvětlovacího tělesa.
Ale taky by mne zajímalo, jestli jednotlivou trubici pán měřil, jaké má svítidlo z hlediska směrovosti a jaký podíl na osvětlení má přirozené světlo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.230 (?), 29.1.2014 14:10
Dobrý den mám dotaz máte stejnou zkušenost z předpěstováním sadby salátu dík moc Laďa
|
|
|
|
|
|
|
|