Ekologická ochrana rajčat
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
Raz - (13) - 201.25 (?) 8.6.2011 13:23
Zdroj je můj známý se zemědělskou školou, není to fundovaná informace. Pak jsem ještě našla na stránkách agromanual, že přípřevek Ortiva je jedovatý pro ryby a vodní organismy o přípravku Ridomil jsem nenašla nic závadného, pouze info od toho známého.
Jsem začínající pěstitel, žádný odborník, ale nechci si lít nic škodlivého na zahradu, mám z proniknutí do spodní vody strach, zaléváme ze studny...
Raz
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
bred_ik - Zlatý Zahrádkář (899) - 46.152 (?), 8.6.2011 13:08
Na stránkách výrobce Syngenty je psáno:
- Unikátní technologie LOK & FLO
- Excelentní odolnost proti smyvu deštěm
- Vynikající preventivní a částečný kurativní účinek
- Vysoce spolehlivý při silném infekčním tlaku
Že by Ortiva a Ridomil ničily spodní vody, o tom jsem nic neslyšel ani nečetl. Jelikož ani jeden nemá omezení v PHO, dost bych o tom pochyboval. Můžete uvést zdroj, kde jste se o tom dozvěděla?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Raz - (13) - 201.25 (?), 8.6.2011 13:23
Zdroj je můj známý se zemědělskou školou, není to fundovaná informace. Pak jsem ještě našla na stránkách agromanual, že přípřevek Ortiva je jedovatý pro ryby a vodní organismy o přípravku Ridomil jsem nenašla nic závadného, pouze info od toho známého.
Jsem začínající pěstitel, žádný odborník, ale nechci si lít nic škodlivého na zahradu, mám z proniknutí do spodní vody strach, zaléváme ze studny...
Raz
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Raz - (13) - 201.25 (?), 8.6.2011 14:44
Já je samozřejmě postříkat chci, ale vážně mi není jedno čím. Proto jsem založila toto téma. Je mi jasné, že svým přístupem svět nezpasím, je mi jasné, že např. když já peru v mýdle a 500 dalších domácností okolo v obyč. prášku, tak to s tou ekologií nijak zásadně nehne. Ale nepotřebuju uvažovat způsobem "když ostatní, tak já taky, vždyť je to přeci jedno". Nejsem žádný ekofanatik, postřiky neodsuzuji, jen bohužel nejsem odborník a nedovedu si představit, do jaké míry jaký přípravek škodí. Proto toto téma.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 152.34 (?), 8.6.2011 15:49
Řešení přece není tak složité. Je nutno postřik provádět tak, aby nedocházelo k významnému skapávání na zem. Pokud přípravek neokape z rostliny nebo pokud ho nevylijete na zem nebo nebudete postřik provádět těsně před deštěm, nemůže se přeci do spodních vod dostat, a to ani při rozkladu rostliny, protože to už účinná látka má být dávno také rozložená. Samozřejmě, že naprostá většina účinných látek, a to jak syntetických, tak přírodních (přírodní pesticid připravený podomácku extrakcí z rostliny, jako vratiče nebo tabáku, je stejně jedovatý jako ten syntetický) může škodit něčemu, na co není zacílena. Proto je potřeba pozorně číst návody a postupovat podle nich. Zuzana
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 209.165 (?), 16.6.2015 17:56
Prirodny pesticid je jedovaty tak ako synteticky, ale ma jeden zasadny rozdiel - prirodnym pesticidom /napr.extrakt z cesnaku, zihlavy atd. / sa neotravite ked ho vypijete. Z dlhodobeho hladiska sa sznteticke postreky akumuluju v tele a su skodlive pre rozlicne organy a taktiez napr. Round-up je preukazany ako karcinogen. Takze z tohto hladiska je lepsie pouzivat prirodne pesticidy, ktore nie su skodlive zdraviu, ako zdraviuskodlive a rakovinotvorne synteticke pripravky.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |