dýně - prosba o radu
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
host - 207.34 (?) 4.8.2009 22:52
Dobrý večer, i já se přidám s prosbou o radu. Hokaido celkem valí a je zasázené,,napřeskáčku´´ s Goliášem. Udělal se jeden plod, vcelku rostl a pak zhědnul. Udělal se další a už je tak trochu obřík:) ale další už se netvoří a to jsem dala,,Goliášů´´ asi 6rostlinek(každou sázela zvlášť)měli by to být hladké kulaté. Pak jsem ještě objevila Goliáše u kterého byl na obrázku plod,,hrbolatý´´ tak jsem ho zásázela taky a rostlinka sázená s ostatnímy je pořád pidi. Při obchůzce jsem našla dnes další 2malinké plody zhědlé. A jeden tak nanejvíš půl kg a je jakoby scvrklý, měkký, nechápu, čím to může být. Počítám s tím, že opět z něj nic nebude:(Zalévám podle potřeby... Jen mi nějak žloutnou listy a ty teda odtrhávám...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 148.1 (?), 4.8.2009 1:03
Já ani nevím, jsou to takové ty okrasné bradavičkové, pak taky nějaké zelené, co vypadají jako melounek a pak takové sv.zelené se sv. žlutou, mají takový zvláštní tvar, ani nevím, jak bych to popsala, raději vyfotím.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 68.217 (?), 4.8.2009 8:40
Okrasné dýně musíte nechat opravdu dobře uzrát, protože jinak by Vám brzy zplesnivěly. Zralé jsou tehdy, když mají pěkně tvrdou slupku a na stonku u dýně se objevují prasklinky. Po odtržení je nechte ještě několik dní na slunci, aby slupka co nejvíce zatvrdla. Pak už můžou jít do košíku a můžete aranžovat. Letošní okrasné dýně mám také přerostlé. Asi je to proto, že je letos tolik dešťů. Okrasné tykvičky, které jsem loni sklízela v září, narostly do 10 cm, letos mají rozměry přerostlých cuket a pořád ještě nejeví "známky dozrávání". Několik jsem jich zkusmo utrhla, velkých i malých, ač na stonku prasklinky nemají a slupka ještě pěkně tvrdá není. Mám je právě položené na slunci a uvidím, zda řádně zatvrdnou, nebo změknou a půjdou do kompostu.![](/obrazky/smajliky/sad_smile.gif)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Kubecova1 - (6) - 0.20 (?), 4.8.2009 14:59
Přidávám fotky těch svých dýní, jak jsem psala.Pokud někdo budete vědět, co je to za druh, klidně pisněte, docela by mě to zajímalo.Díky, Jana
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 207.34 (?), 4.8.2009 22:52
Dobrý večer, i já se přidám s prosbou o radu. Hokaido celkem valí a je zasázené,,napřeskáčku´´ s Goliášem. Udělal se jeden plod, vcelku rostl a pak zhědnul. Udělal se další a už je tak trochu obřík:) ale další už se netvoří a to jsem dala,,Goliášů´´ asi 6rostlinek(každou sázela zvlášť)měli by to být hladké kulaté. Pak jsem ještě objevila Goliáše u kterého byl na obrázku plod,,hrbolatý´´ tak jsem ho zásázela taky a rostlinka sázená s ostatnímy je pořád pidi. Při obchůzce jsem našla dnes další 2malinké plody zhědlé. A jeden tak nanejvíš půl kg a je jakoby scvrklý, měkký, nechápu, čím to může být. Počítám s tím, že opět z něj nic nebude:(Zalévám podle potřeby... Jen mi nějak žloutnou listy a ty teda odtrhávám...
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|