dýně - prosba o radu

host - 148.1 (?)
4.8.2009 1:03
Já ani nevím, jsou to takové ty okrasné bradavičkové, pak taky nějaké zelené, co vypadají jako melounek a pak takové sv.zelené se sv. žlutou, mají takový zvláštní tvar, ani nevím, jak bych to popsala, raději vyfotím.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 148.1 (?), 4.8.2009 1:03
Já ani nevím, jsou to takové ty okrasné bradavičkové, pak taky nějaké zelené, co vypadají jako melounek a pak takové sv.zelené se sv. žlutou, mají takový zvláštní tvar, ani nevím, jak bych to popsala, raději vyfotím.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 68.217 (?), 4.8.2009 8:40

Okrasné dýně musíte nechat opravdu dobře uzrát, protože jinak by Vám brzy zplesnivěly. Zralé jsou tehdy, když mají pěkně tvrdou slupku a na stonku u dýně se objevují prasklinky. Po odtržení je nechte ještě několik dní na slunci, aby slupka co nejvíce zatvrdla. Pak už můžou jít do košíku a můžete aranžovat. Letošní okrasné dýně mám také přerostlé. Asi je to proto, že je letos tolik dešťů. Okrasné tykvičky, které jsem loni sklízela v září, narostly do 10 cm, letos mají rozměry přerostlých cuket a pořád ještě nejeví "známky dozrávání". Několik jsem jich zkusmo utrhla, velkých i malých, ač na stonku prasklinky nemají a slupka ještě pěkně tvrdá není.  Mám je právě položené na slunci a uvidím, zda řádně zatvrdnou, nebo změknou a půjdou do kompostu.

Kubecova1 - (6) - 0.20 (?), 4.8.2009 14:59

Přidávám fotky těch svých dýní, jak jsem psala.Pokud někdo budete vědět, co je to za druh, klidně pisněte, docela by mě to zajímalo.Díky, Jana

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 207.34 (?), 4.8.2009 22:52

Dobrý večer, i já se přidám s prosbou o radu. Hokaido celkem valí a je zasázené,,napřeskáčku´´ s Goliášem. Udělal se jeden plod, vcelku rostl a pak zhědnul. Udělal se další a už je tak trochu obřík:) ale další už se netvoří a to jsem dala,,Goliášů´´ asi 6rostlinek(každou sázela zvlášť)měli by to být hladké kulaté. Pak jsem ještě objevila Goliáše u kterého byl na obrázku plod,,hrbolatý´´ tak jsem ho zásázela taky a rostlinka sázená s ostatnímy je pořád pidi. Při obchůzce jsem našla dnes další 2malinké plody zhědlé. A jeden tak nanejvíš půl kg a je jakoby scvrklý, měkký, nechápu, čím to může být. Počítám s tím, že opět z něj nic nebude:(Zalévám podle potřeby... Jen mi nějak žloutnou listy a ty teda odtrhávám...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz