žiaľ...pri Provence mám problém so skladovaním. Všade sa tvrdí, ako dlho vydrží, ale mne sa vždy začnú kaziť od stopky, najneskôr do konca novembra (listopad ) ich musím spracovať...
Koupila jsem si semena. Má s touto dýní někdo zkušenosti? Mám ji předpěstovat? Pokud ano, mám ji vysít do kelímku nebo do kbelíku? Březen, nebo duben? Můžu ji dát do místnosti kde je 25 stupňů, okna na jih a pak přendat do verandy kde ja 10 a okna na západ. H.K.
Muškátových dýní je mnoho druhů, jsou teplomilné a předpestovaní je výhodou. Pěstuji jich několik odrůd a chutnají mi velice. U nás je většinou k sehnání Provence a Butternut. Butternut dozraje bez problémů, u Provence to chce trochu štěstí. Vysejte tak v druhé půlce března do kelímků, pokud vysadíte před zmrzlými použijte netkanou fólií.
Děkuji. Mám de Provenc, ty veliké. Butternut jsem měla loni a nedozrála. Málokomu u nás loni dozrály dýně. Mám je z dobrásemena, tam je velký výběr. H.K.
žiaľ...pri Provence mám problém so skladovaním. Všade sa tvrdí, ako dlho vydrží, ale mne sa vždy začnú kaziť od stopky, najneskôr do konca novembra (listopad ) ich musím spracovať...
Já mám ještě nyní. Byla slizena na konci září s dozráním jsem se netrápila. jen jedna přešla mráz a o vánocích bylo nutné zpracovat. Skladuji v předsíni v paneláku. EM
Já ty stopky hned po sklizni ořežu na co nejkratší a pak je potřu kyselinou benzoovou - co se používala do marmelád aby neplesnivěly.A musí se nechat zaschnout. Jinak většinu dyní skladuji na zemi v pracovně - momentálně je tu 20C, prakticky asi 1m od radiatoru.