Dýně - jak ovlivnit velikost plodů
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.194 (?), 28.8.2014 18:25
Dobrý den, které dýni se říkalo Panská dýně exsistuje tato odrůda ještě?Neznáte nebo nepěstujete tento druh?Nikde nemůžu dohledat děkuji D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.166 (?), 28.8.2014 20:43
Verim, ze kandovana dyne muze byt chutna ale ponekud pochybuji, ze se do pristi urody sni kandovane mnozstvi z 6 velkych plodu. Treba nam pan Alois sdeli vice podrobnosti. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 28.8.2014 22:28
Kompoty moc nejím,...a ty dýňové už vůbec né.Mnohem více si v zimě pochutnám na sušeném ovoci, hlavně švestkách, a v poslední době právě na kandované dýni, kteří směle konkurují čokoládě, perníkovým tyčinkám, a jiným pochutinám k televizi.Navíc je to zdravé.A už se ozývají odmítavé hlasy-"co je zdravé, nebývá dobré.Kandovaná dýně mě svou chutí, konzistencí,jednoduchou skladovatelností, velmi překvapila.Nechte se inspirovat, nějaký jednoduchý recept si obstarejte, a vyzkoušejte.Pro klidné spaní pana J.R.dodám, že všech šest dýní asi na kandování nepoužiju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.107 (?), 29.8.2014 8:48
No vidim, ze pestovani a kandovani dyni ponecham odbornikum a zustanu u kvetaku. Domaci kvetak je jinaci pochoutka a cenne ziviny z kompostu vyuzije ucelneji nez obluda rostouci do vsech stran. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 29.8.2014 10:56
Zahrádkář 10/2013.Říkají, že postup je jednoduchý...
Nakrájet, zalít studenou vodou se dvěma citrony, odležet,druhý den vodu slít, nechat okapat, prosypat krystálovým cukrem, přidat šťávu s citronu, hrst oloupaného zázvoru, dýňové kostičky pustí šťávu, přidat hřebíček, skořicovou kůru, povařit,slít, usušit na pečícím plechu v horkovzdušné troubě, dosoušet na topení, nakonec prosypat cukrem, uložit do plástové krabice na zimu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|