Dýně - jak ovlivnit velikost plodů



galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?)
28.8.2014 22:28

Kompoty moc nejím,...a ty dýňové už vůbec né.Mnohem více si v zimě pochutnám na sušeném ovoci, hlavně švestkách, a v poslední době právě na kandované dýni, kteří směle konkurují čokoládě, perníkovým tyčinkám, a jiným pochutinám k televizi.Navíc je to zdravé.A už se ozývají odmítavé hlasy-"co je zdravé, nebývá dobré.Kandovaná dýně mě svou chutí, konzistencí,jednoduchou skladovatelností, velmi překvapila.Nechte se inspirovat, nějaký jednoduchý recept si obstarejte, a vyzkoušejte.Pro klidné spaní pana J.R.dodám, že všech šest dýní asi na kandování nepoužiju.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 27.8.2014 16:10

Pomyslná hranice mezi zeleninou a ovoci je někdy vratká.Né že bych chtěl meloun kandovat, ale i tato zelenina se zpracovává kandováním.

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 27.8.2014 19:10

Mám několik dýní asi 30-40 cm a postupně každá začne hnít a to není na zemi, ale ve vzduchu, je to deštěm? Jde o Goliáše. Nevíte jak je chránit?

                     
host - 45.194 (?), 28.8.2014 18:25

Dobrý den, které dýni se říkalo Panská dýně exsistuje tato odrůda ještě?Neznáte nebo nepěstujete tento druh?Nikde nemůžu dohledat děkuji D

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 28.8.2014 18:37

Nemám rád náhražky jako ananasový kompot z dýně či meruňkovou marmeládu z mirabelek. Ale kandovanou dýni dostávám od sousedky (obvykle výměnou za jablečný mošt). Výborně chutná a voní - ač se to nezdá - po dýni. Řekl jsem si o recept na tu kandovanou dýni, ale když jsem přečetl jeho složitost, chuť mě přešla (aspoň na jeho výrobu)

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?), 28.8.2014 19:20

Jedl jsem kdysi výtečná kandovaná jablka. Jak píšete u dýní, chutnala po jablkách. Ale připravovala se přes týden, recept přesně už neznám.   

                     
host - 50.166 (?), 28.8.2014 20:43

Verim, ze kandovana dyne muze byt chutna ale ponekud pochybuji, ze se do pristi urody sni kandovane mnozstvi z 6 velkych plodu. Treba nam pan Alois sdeli vice podrobnosti. J.R.

                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 28.8.2014 22:28

Kompoty moc nejím,...a ty dýňové už vůbec né.Mnohem více si v zimě pochutnám na sušeném ovoci, hlavně švestkách, a v poslední době právě na kandované dýni, kteří směle konkurují čokoládě, perníkovým tyčinkám, a jiným pochutinám k televizi.Navíc je to zdravé.A už se ozývají odmítavé hlasy-"co je zdravé, nebývá dobré.Kandovaná dýně mě svou chutí, konzistencí,jednoduchou skladovatelností, velmi překvapila.Nechte se inspirovat, nějaký jednoduchý recept si obstarejte, a vyzkoušejte.Pro klidné spaní pana J.R.dodám, že všech šest dýní asi na kandování nepoužiju.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 28.8.2014 22:58

Možná je kandovaná dýně o fous zdravější než kostka cukru, ale v podstatě na ní nic zdravého není. Ale dobré to je. Problém je v tom, že jednoduchý recept asi neexistuje a výroba je časově a energeticky náročná - máčet slít svařit, zahustit, znovu máčet slít, svařit zahustit, sušit...

                     
host - 48.107 (?), 29.8.2014 8:48

No vidim, ze pestovani a kandovani dyni ponecham odbornikum a zustanu u kvetaku. Domaci kvetak je jinaci pochoutka a cenne ziviny z kompostu vyuzije ucelneji nez obluda rostouci do vsech stran. J.R.

                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 29.8.2014 10:56

Zahrádkář 10/2013.Říkají, že postup je jednoduchý...

Nakrájet, zalít studenou vodou se dvěma citrony, odležet,druhý den vodu slít, nechat okapat, prosypat krystálovým cukrem, přidat šťávu s citronu, hrst oloupaného zázvoru, dýňové kostičky pustí šťávu, přidat hřebíček, skořicovou kůru, povařit,slít, usušit na pečícím plechu v horkovzdušné troubě, dosoušet na topení, nakonec prosypat cukrem, uložit do plástové krabice na zimu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika