Cuketa: nemoc, reakce na granule nebo polito herbicidem?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.163 (?), 19.7.2012 10:47
Podle obrázku se zdá, že nejsou stejně postiženy všechny rostliny. Zkuste se u té krajní, nejvíce povadlé podívat na kořenový krček, resp odhrábnout kousek až ke kořenům, zda nedošlo přímo k mechanickému poškození nějakým žroutem(slimák, hraboš, krtonožka). Myslím, že v případě herbicidu by vadnutí postupovalo naopak od mladého středu ke starším listům.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.163 (?), 19.7.2012 14:34
Jestli je to herbicid, tak žádné prolévání asi nepomůže. Dejte vědět, jak to pokračuje po pár dnech.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 224.65 (?), 19.7.2012 16:58
V loňském roce jsem přišla o cuketu (měla jsem jen jednu) v plné plodnosti - uvadla během 2 - 3 dnů a začalo to od starších listů. Zásahem sousedů to u mě určitě nebylo. Příčinu jsem bohužel nezjistila. Beruna
|
|
 |
|
 |
 |
|
Tamarar - Bronzový Zahrádkář (67) - 77.68 (?), 19.7.2012 18:02
Tak s melouny mě to mrzí, stejně tak s tou cuketou od Berunky. My jsme nic nestříkali.
Jen tak pro zajímavost, jak vypadají rajčata včera a dnes... Rostlinolékařská správa se prý přijede na to podívat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5588) - 242.167 (?), 19.7.2012 18:57
Tak to je totální devastace, půlroční práce a úroda vniveč! Je mi Vás moc líto. Nestříkal někdo něco v okolí, nejsou v okolí pole která by ve velkém teď stříkali jako to dělají u nás? To jsem ještě neviděl takto poničené rostliny.
Nevím tedy k jakému sporu u Vás došlo se sousedy ale tohle vypadá že si snad vylili zlost na rostlinách. Rostliny vypadají jako velké plevele u nás na place který byl ošetřen Rondupem, středy mají žluté a zbytek povadá.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|