Cuketa kvete, ale neplodí
|
|
 |
 |
French - (21) - 251.159 (?) 30.6.2014 0:57
Dobrý den,
pěstuji pravidelně cukety a spousty květů bývá planých, ty se poznají už odmalička, že se vytáhnou a "stopky" květů nejsou široké, takže je rovnou zaštipuji, aby rostlinu zbytečně nevysilovaly prázdným květenstvím. Viz obrázek - stažený z internetu. Rostlina pak má dostatek síly vyhnat nové květy a ze spousty budou plody.
Přeji hodně pěstebních úspěchů.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Renata16 - (9) - 211.118 (?), 29.6.2014 20:39, zobrazeno: 29277x
Letos jsem porvé vysela cukety. Všichni mě varovali, že plodí až moc, tak mám jen čtyři. Kvetou krásně a hodně, ale květ vždycky dokvete, uvadne a upadne. Zůstane jenom stopka. Mám je venku na záhonu, hnojila jsem jenom loni na podzim kravským hnojem. Zalévám přiměřeně když je sucho. Hmyzu tu létá dostatek, vítr taky fouká, tak nevím kde je chyba. Odrůda je Courgette Diamant. Už mi upadlo tak dvacet květů a jestli to takhle půjde dál, nebudu mít ani jednu :-(
|
|
 |
|
 |
 |
|
French - (21) - 251.159 (?), 30.6.2014 0:57
Dobrý den,
pěstuji pravidelně cukety a spousty květů bývá planých, ty se poznají už odmalička, že se vytáhnou a "stopky" květů nejsou široké, takže je rovnou zaštipuji, aby rostlinu zbytečně nevysilovaly prázdným květenstvím. Viz obrázek - stažený z internetu. Rostlina pak má dostatek síly vyhnat nové květy a ze spousty budou plody.
Přeji hodně pěstebních úspěchů.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 251.159 (?), 30.6.2014 11:09
No vidíte, to jsem opravdu netušila a žila jsem v domění, že mám pravdu. Už babička mi to říkala, tak jsem to brala za jasnou věc a nikdy o tom nepochybovala... Tak mám alespoň o práci míň :) Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
French - (21) - 251.159 (?), 30.6.2014 11:10
Nebyla jsem přihlášená, takže příspěvek je ode mne = French
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Renata16 - (9) - 211.118 (?), 30.6.2014 8:55
Aha, to jsem nevěděla. Moc děkuji za radu :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|