Choroba rajce

host - 176.1 (?)
10.5.2013 21:42

Tak fajn, je pravda, že takto "postižené" jsou dvě Cherroly, které nejvíc vyhnaly do výšky, když byly ještě doma a vypadají nejbídněji.

Melisa

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 176.1 (?), 10.5.2013 19:01

I to moje?

Melisa

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 10.5.2013 21:15

Hodnotím jako fyziologickou poruchu danou podmínkami. Určitě bych zatím ničím nestříkala. J.

host - 176.1 (?), 10.5.2013 21:42

Tak fajn, je pravda, že takto "postižené" jsou dvě Cherroly, které nejvíc vyhnaly do výšky, když byly ještě doma a vypadají nejbídněji.

Melisa

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 10.5.2013 19:02

Šoky které přísada prožívá, nevyvážená výživa, teplotní šoky, mokro nebo sucho, Vám by se to taky nelíbilo. wink Nebojte, jak přijde rajče na místo tak se to radikálně zlepší. Pokud máte jen tenhle odstín tak je to dobré. Já jsem od půl sedmé v práci a opět nevím kdy přijdu domů, co asi dělají má, všemi barvami hrající rajčata venku v kelímkách a bedýnkách, co dělá ostatní přísada? Vyschla, nevyschla, vadne, nevadne? Doufám že se mi po tom dnešním hicu nenaskytne nemilý pohled po návratu z budování rozvinuté tržní společnosti. A zítra zase do rachoty, zase nevím kdy přijdu domů, dnes budu zalívat po tmě a doufat že mi to nepomlátí liják, kdy budu sázet je opět otázka.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4600) - 38.136 (?), 10.5.2013 19:04

As tak.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 11.5.2013 9:51

Fotečky ze včerejšího večera. Některé kelímky vysušené, některé rostliny povalené, přesně tak to vypadá když člověk placený za osm hodin se vrací po více než dvanácti frown.  Práce je potřebná ale co naštve více je to, že celý týden je nádherně a celý víkend pak chčije. Je potřeba postříkat škůdce na jabloních, obnovit lepové pásy na všech stromcích protože mšice se přemnožují, zlikvidovat plevele pod révou a konečně vysadit rajčata, bohužel opět nelze. Dnes nejspíše řádí zmrzlí muži, přestalo pršet ale je hnusná vlezlá 10tistupňová kosa.

Rajčata
Rajčata

Máte někdo na listech oranžovou barvu?
Máte někdo na listech oranžovou barvu?
Když se ale rostlina vysadí tak už to vypadá mnohem lépe.
Když se ale rostlina vysadí tak už to vypadá mnohem lépe.
Konečně se mi podařilo dokončit rajčatový skleníček a raritky už jsou v něm.
Konečně se mi podařilo dokončit rajčatový skleníček a raritky už jsou v něm.

host - 184.192 (?), 11.5.2013 20:12

Zlín - už si brousím lopatu, rajčata se za oknem smějí, papriky budou kvést... tři zmrzlí tento rok nic neseberou, fazole čekají v zemi, záhony jsou čisté připravené. Špenát trčí ze země, ředkvičky lezou, cibule česnek čouhají. Teplota 11. stupnů chčije, květopas bohužel řádil na třešních a jabloních, ale švestky jsem zvládl ochránit :)

host - 224.57 (?), 11.5.2013 22:49

Mirek, moje rajciny su podobne. Boli dlho v malych nadobach v chudobnom substrate. Azda sa z toho dostanu. Minuly rok som ich stihol presadit do vacsich nadob s bohatym substratom a boli omnoho silnejsie a lepsie vyfarbene. Tento rok som ich mal v malych nadobach a v chudobnom susbtrate a maju jesenne listie. Rajciny su burina, ked sa im dopraje zivin tak sa spamatuju. Prajem co najlepsiu sezonu,

host - 228.250 (?), 20.5.2013 19:00

Dobrý den, chcem Vas poprosit vsetkych o radu. Na listoch paradajkach mam tmavo- zlte flaky a listy nakoniec zozltnu. Paradajky mam na balkone (krickove Vilma) na vychodnej strane. Takze slnko je len doobeda. Pestovala som aj minuly rok a nic take som nemala. Neviem ci to je chladom, pliesen alebo som ich prehnojila (guanom tekutym aj ked som to davkovala podla navodu). Ci mi viete poradit co s nimi. Neviem tie llisty zlte by som odtrhla no mam strach, ze nakoniec budem musiet vyhodit cele paradajky. Uz maju kvietky aj male paradajky.

flaky na listoch paradajkach
flaky na listoch paradajkach

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 20.5.2013 21:59

O plíseň bramborovou se zcela jistě nejedná, tu poznám. Nejspíše jde o popálení sluncem, či popálení z přehnojení. J.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz