Choroba paprik, co to je, poraďte?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.33 (?), 29.5.2010 11:55, zobrazeno: 53600x
Zasadili jsme papriky do skleníku. Po odkvětu zežloutly listy a začaly se na nich objevovat hnědé skvrny a papriky hynou. Poraďte prosím o co se jedná a jak proti tomu bojovat. Děkuji Marťas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.24 (?), 29.5.2010 23:26
Každý rok mi na podobnou hnilobu stonku odejde několik paprik, snažím se hodně větrat, zalévat ne na noc a méně často a kolem stonků paprik udržovat čisto co seplevelů týče. Chemií neřeším. Letos mi dosud ještě neodešla žádná, nechci zakřiknout, neboť v tomto počasí cokoliv pěstovat je problém. / i brambory, česnek, cibule, melouny.../ Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ella56 - Stříbrný Zahrádkář (222) - 48.30 (?), 29.5.2010 16:15
Teda Mirku, vy mě s těma krásnýma plodama pěkně provokujete, to není možný, že v takovýmhle počasí už máte papriky na záhoně, mě sotva začaly kvést ve skleníku, ale vy jstě měl už v březnu krásnou sadbu, já jsem je pohnojila při vysazování granulovaným kravským hnojem a zatím se je bojím přihnojovat dál, jinak hnojím granulema Argo, nebo taky Kristalonem, dík za adresu, hned se jdu podívat, co se stím dá dělat, zdraví Ella
|
|
|
|
|
|
|
ella56 - Stříbrný Zahrádkář (222) - 48.30 (?), 29.5.2010 16:40
Tak s tou hnilobou jste měl pravdu, píšou,že by se měli rostliny střídat, tak to nedělám, protože rajčata pěstuju venku a do skleníku dávám jedině papriky, občas přidám lilky, tak to bude problém, jinak jsem na podzim dala nějakou dezifekci, nepřelévám,přesně jak to píšou, možná,že to bude už lepší, když bude teplo, zkusila bych ještě nějaký postřik ale žádný tam nepsali, tak nevím čím stříkat, asi zkusím Kuprikol, Ella
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 29.5.2010 17:00
|
|