Choroba paprik, co to je, poraďte?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
29.5.2010 14:48
Fytoftorová hniloba kořenů nebo kořenového krčku?
e-knihovnicka.cz
e-knihovnicka.cz
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 158.33 (?), 29.5.2010 11:55, zobrazeno: 53598x

Zasadili jsme papriky do skleníku. Po odkvětu zežloutly listy a začaly se na nich objevovat hnědé skvrny a papriky hynou. Poraďte prosím o co se jedná a jak proti tomu bojovat. Děkuji Marťas

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.30 (?), 29.5.2010 14:19

Taky mám problém s paprikama, od země stonek zhnědne, listy zvadnou a do dvou dnů je paprika pryč, skleník nepřelévám a přesto mě jich hodně zašlo, neví někdo čím je mám ošetřit než uhnijou všechny? děkuju Ella

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 29.5.2010 14:48
Fytoftorová hniloba kořenů nebo kořenového krčku?
e-knihovnicka.cz
e-knihovnicka.cz

host - 141.24 (?), 29.5.2010 23:26

Každý rok mi na podobnou hnilobu stonku odejde několik paprik, snažím se hodně větrat, zalévat ne na noc a méně často a kolem stonků paprik udržovat čisto co seplevelů týče. Chemií neřeším. Letos mi dosud ještě neodešla žádná, nechci zakřiknout, neboť v tomto počasí cokoliv pěstovat je problém. / i brambory, česnek, cibule, melouny.../   Jiřina

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 29.5.2010 14:36
Po zasazení paprik do foliáku začaly žloutnout listy a paprika přestala růst. Tento stav trval asi tři týdny. Papriky jsem sadil s neporušeným kořenovým balem ale vlhko, nedostatek slunce a chladno v noci, to jsou podle mne hlavní příčiny těchto i jiných letošních problémů s (nejen) paprikami. Teprve tento týden začaly konečně obrůstat novými listy. Před 14ti dny jsem je začal týdně přihnojovat Kristalonem start a v rámci postřiku proti mšici (ve foliáku!!!) i hnojivem na list. Co se týče paprik venku tak tam mi "odešla" zatím jen jedna (mokro, mokro,mokro...) ale jen u pár kousků je vidět náznak obrůstání. Papriky venku doposud nerostly (lilek to je echt to samé). Vzhledem k přemokřené půdě budu volit hnojivo na list (každý den nebo noc u nás prší).
ve foliáku náznaky obrůstání
ve foliáku náznaky obrůstání
dtto
dtto
rohy venku
rohy venku
kapie, začínám otrhávat první plody
kapie, začínám otrhávat první plody
lilek, teploty se blíží třicítce a listy visí jak spráskaný pes
lilek, teploty se blíží třicítce a listy visí jak spráskaný pes

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.30 (?), 29.5.2010 16:15

Teda Mirku, vy mě s těma krásnýma plodama pěkně provokujete, to není možný, že v takovýmhle počasí už máte papriky na záhoně, mě sotva začaly kvést ve skleníku, ale vy jstě měl už v březnu krásnou sadbu, já jsem je pohnojila při vysazování granulovaným kravským hnojem a zatím se je bojím přihnojovat dál, jinak hnojím granulema Argo, nebo taky Kristalonem, dík za adresu, hned se jdu podívat, co se stím dá dělat, zdraví Ella

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.30 (?), 29.5.2010 16:40

Tak s tou hnilobou jste měl pravdu, píšou,že by se měli rostliny střídat, tak to nedělám, protože rajčata pěstuju venku a do skleníku dávám jedině papriky, občas přidám lilky, tak to bude problém, jinak jsem na podzim dala nějakou dezifekci, nepřelévám,přesně jak to píšou, možná,že to bude už lepší, když bude teplo, zkusila bych ještě nějaký postřik ale žádný tam nepsali, tak nevím čím stříkat, asi zkusím Kuprikol, Ella

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 29.5.2010 17:00

Ještě odkazy: plantprotection.hu a semo.cz

starling - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (156) - 59.152 (?), 30.5.2010 1:14

Hniloba paprik (sklerotiniová, bílá,šedá),postřik ORTIVA. Tak mi radili v jednom obchodě.Mám ho koupený, ale ještě nepoužil.:-).

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 29.5.2010 16:50
Děkuji za poklonu ale ty plody tam narostly do té doby než jsem je dal ven, pak už nic... pak jen zima a voda. Střídat plodiny ve skleníku nebo foliáku je asi problém, dost dobře si to nedovedu představit. Snad jedině nějaká každoroční výměna zeminy.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz