Choroba na rajčetech
|
|
|
|
f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář (120) - 51.120 (?) 1.7.2010 23:31
Co je to prosím za anomálii u sazenic rajčat (viz. foto)? V předjaří jsem vysel pár semínek odrůdy IDYL a pár semínek STUPICKÉ RANÉ. U obou odrůd se po přepikýrování zabrzdil růst, rostliny se začaly kroutit (kudrnatit) a na vrcholcích se udělaly jakési zduřeniny (bez dutin a škůdců). Nakonec jsem většinu sazenic zlikvidoval a ponechal asi jen dvě od každé odrůdy s úmyslem, že po přesazení do volné půdy uvidím, jak se to bude dále vyvíjet. Nakonec jsem to stejně zlikvidoval a sazenice rajčat koupil u zahradníka. Jaké ale překvapení, že i u některých nakoupených sazenic (BEJBINO) se to začalo projevovat podobně. Stejné podmínky, stejná půda, stejný termín výsadby, stejná teplota, výživa i zálivka a odrůda TORO v pořádku a odrůda BEJBINO se též kroutí, nechce udělat vršek a jsou na ní podobné zduřeniny, jako u původních vlastních sazenic IDYL a STUPICKÉ.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.150 (?), 29.6.2010 20:57
To, co máte na Černém Mauru, mám taky.Takže ustřihnout?Jinak rajčátka rostou jako z vody, jak říkáte.T.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kšely - Stříbrný Zahrádkář (216) - 214.135 (?), 29.6.2010 21:17
Zdravím do Břeclavi. U nás se už také dá docela dýchat.Jen doufám, že ráno nebude opět 6°C jako v neděli. Včera jsme museli celou zahrádku zalít, aby nám všechno neshořelo. Ve foliáku se mi zdálo, jakoby začínalo padlí. Ráno jsem jela záhony " ohrábnout " a byla jsem na infarkt. Na hadovkách učebnicový příklad, no, postříkala jsem to Sulkou, nic jiného nebylo po ruce a než bych něco v Chrudimi sehnala, bylo by horko. Také jo! Sirnaté přípravky veskrze žádné.
Jinak - já ty různé choroby moc neprožívám. Když vím nebo si to dohledám, zasáhnu. Když nevím a nelíbí se mi to, prostě třeba listy uřežu. Co je nemocné, nevzhledné nebo obojí - pryč. Jinak se ale u nás bez fungicidů neobejdeme. Teploučko, ale plesnivoučko. MH
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.60 (?), 30.6.2010 11:37
Zdravím Mirku,
chci se zeptat, jestli vysazuješ rajče Venus i do volné půdy nebo jen do květináčů? Jinak gratuluji k pěstitelským úspěchům! Jde za Tebou vidět hodně práce... Zdraví Robert
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
K_R_T_E_K - (23) - 241.33 (?), 30.6.2010 22:43
Mirku, mám na vás dotaz. Jaký je rozdíl mezi odrudou VILMA a VENUS? Mám nasazené obojí, ale nedokážu je od sebe rozeznat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář (120) - 51.120 (?), 1.7.2010 23:31
Co je to prosím za anomálii u sazenic rajčat (viz. foto)? V předjaří jsem vysel pár semínek odrůdy IDYL a pár semínek STUPICKÉ RANÉ. U obou odrůd se po přepikýrování zabrzdil růst, rostliny se začaly kroutit (kudrnatit) a na vrcholcích se udělaly jakési zduřeniny (bez dutin a škůdců). Nakonec jsem většinu sazenic zlikvidoval a ponechal asi jen dvě od každé odrůdy s úmyslem, že po přesazení do volné půdy uvidím, jak se to bude dále vyvíjet. Nakonec jsem to stejně zlikvidoval a sazenice rajčat koupil u zahradníka. Jaké ale překvapení, že i u některých nakoupených sazenic (BEJBINO) se to začalo projevovat podobně. Stejné podmínky, stejná půda, stejný termín výsadby, stejná teplota, výživa i zálivka a odrůda TORO v pořádku a odrůda BEJBINO se též kroutí, nechce udělat vršek a jsou na ní podobné zduřeniny, jako u původních vlastních sazenic IDYL a STUPICKÉ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|