Choroba na rajčetech

host - 6.150 (?)
29.6.2010 20:57

To, co máte na Černém Mauru, mám taky.Takže ustřihnout?Jinak rajčátka rostou jako z vody, jak říkáte.T.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 6.150 (?), 29.6.2010 20:57

To, co máte na Černém Mauru, mám taky.Takže ustřihnout?Jinak rajčátka rostou jako z vody, jak říkáte.T.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 29.6.2010 21:26
Pokud má rostlina už hodně listů tak ty poškozené vylamuji nebo stříhám.

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 29.6.2010 21:17
Zdravím do Břeclavi. U nás se už také dá docela dýchat.Jen doufám, že ráno nebude opět 6°C jako v neděli. Včera jsme museli celou zahrádku zalít, aby nám všechno neshořelo. Ve foliáku se mi zdálo, jakoby začínalo padlí. Ráno jsem jela záhony " ohrábnout " a byla jsem na infarkt. Na hadovkách učebnicový příklad, no, postříkala jsem to Sulkou, nic jiného nebylo po ruce a než bych něco v Chrudimi sehnala, bylo by horko. Také jo! Sirnaté přípravky veskrze žádné. Jinak - já ty různé choroby moc neprožívám. Když vím nebo si to dohledám, zasáhnu. Když nevím a nelíbí se mi to, prostě třeba listy uřežu. Co je nemocné, nevzhledné nebo obojí - pryč. Jinak se ale u nás bez fungicidů neobejdeme. Teploučko, ale plesnivoučko. MH

host - 216.60 (?), 30.6.2010 11:37

Zdravím Mirku,

chci se zeptat, jestli vysazuješ rajče Venus i do volné půdy nebo jen do květináčů? Jinak gratuluji k pěstitelským úspěchům! Jde za Tebou vidět hodně práce...  Zdraví Robert

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 4.7.2010 10:14
Rajče odrůdy Popugajčik má od spodu stále "nepěkné" listy, když je vylámu, choroba postupuje výš, dokonce i na vylomeném vlkovi který je ve vodě, se anomálie projevila. Uvažuji že vyvrtám díru a rostlinu z květináče přešoupnu do země až po prozatím zdravé listy. Takto to mám jen u této odrůdy, se zahradou, kde mám také tyto odrůdy zatím nemohu srovnávat kvůli opožděnému růstu. Ošetřeno bylo asi 3x (Acrobat, Ridomil).
Popugajčik F1
Popugajčik F1
Bez názvu
Bez názvu

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 29.6.2010 18:39
Ostatní balkonovky nestříkám, je možné že je to i nevyvážená výživa, bo všechny rostliny jsou v květináčích.
Venus
Venus
toto rajče vyrostlo samo z nějakého semínka v zemi, má půl metru, kvete a špišky spodních listů žluté
toto rajče vyrostlo samo z nějakého semínka v zemi, má půl metru, kvete a špišky spodních listů žluté

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 29.6.2010 21:43
Já bych spodní nejstarší a tím pádem i nejpoškozenější listy ořezala. Na nich rostlina už závislá není a odstraní se možný zdroj infekce. Ale jinak dobrý. Já jsem kvůli sviluškám musela zlikvidovat Vilmu. Pollicina mají tři metry a zkusím je vést napříč jako loni Bejbina. Jenže každé vypije denně 4 litry vody a chceme jet na dovolenou. Chudák soused.MH

K_R_T_E_K - (23) - 241.33 (?), 30.6.2010 22:43

Mirku, mám na vás dotaz. Jaký je rozdíl mezi odrudou VILMA a VENUS? Mám nasazené obojí, ale nedokážu je od sebe rozeznat.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 30.6.2010 22:57
Vilma je červená a Venus oranžové, pokud nejsou zralé tak Vilma má zelenější plody tmavší u stopky, Venus světlejší a rovnoměrně barevné.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 51.120 (?), 1.7.2010 23:31

Co je to prosím za anomálii u sazenic rajčat (viz. foto)? V předjaří jsem vysel pár semínek odrůdy IDYL a pár semínek STUPICKÉ RANÉ. U obou odrůd se po přepikýrování zabrzdil růst, rostliny se začaly kroutit (kudrnatit) a na vrcholcích se udělaly jakési zduřeniny (bez dutin a škůdců). Nakonec jsem většinu sazenic zlikvidoval a ponechal asi jen dvě od každé odrůdy s úmyslem, že po přesazení do volné půdy uvidím, jak se to bude dále vyvíjet. Nakonec jsem to stejně zlikvidoval a sazenice rajčat koupil u zahradníka. Jaké ale překvapení, že i u některých nakoupených sazenic (BEJBINO) se to začalo projevovat podobně. Stejné podmínky, stejná půda, stejný termín výsadby, stejná teplota, výživa i zálivka a odrůda TORO v pořádku a odrůda BEJBINO se též kroutí, nechce udělat vršek a jsou na ní podobné zduřeniny, jako u původních vlastních sazenic IDYL a STUPICKÉ.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
IDYL
IDYL
BEJBINO
BEJBINO
BEJBINO
BEJBINO
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz