Chci se zeptat, jestli mám sesbírat všechny plody, které mám? Nebo ještě papriky toto počasí současné vydrží? Některé papriky ještě nemám zabarvené, tak nevím, jestli čekat... Sám nevím, jaké počasí papriky vydrží, mám je prvním rokem. Děkuji
PP. - Diamantový Zahrádkář (6651) - 147.107 (?),16.10.2011 16:25
Sebemenší pokles teploty pod 0 papriky i plody nenávratně poškozuje. I když je slunečno, den je krátký a sluneční intenzita malá. Rostliny zlikvidujte, vyvinuté plody můžete zpracovat. Teď už se nic nedožene, za dva měsíce jsou vánoce.
Souhlas, já mám ještě nějaké papriky ve skleníku, vypadají dobře, jsou křupavé, šťavnaté ale nemají již tu správnou chuť. Zatím se drží a tak je nechávám, rostliny venku už to mají za sebou.
Je to UW profil 50 mm který je z boků nastřižen, ohnutý dle potřeby a přesahy jsou sešroubovány samořeznými šrouby. Podélníky tvoří pozink plech š. 10cm který je ohnutý dle potřeby a tvoří "stříšku" která je provizorně přišroubována a následně znýtována a šrouby odstraněny aby na jejich hlavičkách neleželo sklo nalepené na silikon. Nějaké snímky jsem našel.