Velice zdravím milovníky rajčat. Letos jsme si s kamarádkou opět objednaly semínka barevných rajčat z německých stránek irinas - nebo tak nějak. Máme 10 druhů za 24,50 Euro, píší, že v každém sáčku je 10 semínek, ale je jich více, minimálně 18 a více. + 1 balení semínek jako dárek. Z loňské sklizně nám nejvíc chutnala Pol Robson - velká masitá rajčata červená, Black Zebra - žíhaná, chuťo vě plná, středně velká a Auriga - oranžová, středně velká, taková ostřejší. Letos máme i zelené zebry, šišaté, obrovité a prostě na zkoušku co se osvědčí. Loni jsem měla tolik rajčat, že jsme je nestačili jíst (viz výše foto), tak jsme je sušili v sušičce, nakládala jsem je do slunečnicového oleje s česnekem nebo bylinkami a chutnali nám také jen tak se solí jako čipsy. S kamarádkou jsme tento týden koupily skleníky na klíčení, máme minifotky s názvy odrůd pro orientaci a jdeme na to "vědecky". Budu opět průběžně informovat. Ta semínka rajčátek u OBI, to by mne zajímalo. Kdybyste někdo mapoval situaci v OBI, dejte vědět. Zuzka.