Černanie rajčiat

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?)
3.8.2009 18:38

Dobrý večer, Danielo, já tak letos přišla o 40 keřů rajčat. Včas jsem odstranila listy a napadené plody a zdá se, že pár plodů sklidím, otázka je, jestli je konzumace takových rajčat zdravá. Nejsem žádný odborník, ale určitě je to plíseň vzniklá letošním vlhkem a podle mých sousedů jsem měla včas stříkat. Také nechci používat chemii, tak mám letos po dobrůtkách. Ráda si přečtu, pokud Vám někdo poradí, jak si s tímhle poradit ekologicky. Moc by mě to také zajímalo. Vloni a myslím že i předloni bylo tady u nás s rajčaty všechno v pořádku. Pozdrav na milé Slovensko a pěkný večer také Daniela

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 125.19 (?), 3.8.2009 18:28, zobrazeno: 12385x
Dobrý den, presla som si predchadzajuce diskusie, no nenasla som mozno spravne rady ohladom choroby paradajok. problem je v cernani stoniek, listov a nakoniec aj plodov, plody hnednu zvnutra vidiet vystupovanie hniloby alebo neviem o aky druh chorenia ide. Vie niekto poradit, ako na to? Problem je ale u mna aj v tom, ze sa snazim zahradkarit ekologicky, a chemicke postreky u mna zatial neprichadzaju do uvahy. Povazujem to za uplne poslednu moznost, k vobec. Dakujem vopred za rady, v pripade zaujmu zadovazim koncom tyzdna aj fotografie. Este som chcela podotknut, ze sa mi tato ista choroba objavila druhy rok po sebe. Podla mojich zaciatocnickych uvah je to sposobene vlhkom, dazdami ktore sa v juli (cervenec) vyskytovali casto tu na Slovensku, konkretne okolie Piestan. Dakujem, Daniela

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 3.8.2009 18:38

Dobrý večer, Danielo, já tak letos přišla o 40 keřů rajčat. Včas jsem odstranila listy a napadené plody a zdá se, že pár plodů sklidím, otázka je, jestli je konzumace takových rajčat zdravá. Nejsem žádný odborník, ale určitě je to plíseň vzniklá letošním vlhkem a podle mých sousedů jsem měla včas stříkat. Také nechci používat chemii, tak mám letos po dobrůtkách. Ráda si přečtu, pokud Vám někdo poradí, jak si s tímhle poradit ekologicky. Moc by mě to také zajímalo. Vloni a myslím že i předloni bylo tady u nás s rajčaty všechno v pořádku. Pozdrav na milé Slovensko a pěkný večer také Daniela

host - 125.19 (?), 3.8.2009 18:45
Dakujem za milu reakciu :) nie ze by ma potesilo, ze aj vy mate problemy s rajcinami, to naozaj nie :) Podobne som aj ja listy odstanila a takisto aj hnile plody, par uz ich aj dozrelo, ale i tak je toho zalostne malo, co stihne dozriet oproti mnozstvu, ktore vyhadzujem. Ta ekologia je ale zamotana vec, aj ked musim povedat, ze co sa tyka inej zeleniny, je krasna a zdrava aj napriek vlhku.. Daniela

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 156.5 (?), 3.8.2009 19:16
Je ta nemoc na obrázku?
Bez názvu
Bez názvu

host - 125.19 (?), 3.8.2009 21:48
ano, spoznala som priznaky na obrazku 5, fytoftora by to asi mala byt.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 191.158 (?), 4.8.2009 10:54
Takže nasaďte Acrobat (ochranná lhůta 21 dnů!!!), to je asi poslední možná záchrana. U mne zabral.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz