Bifteková rajčata

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 173.17 (?)
4.9.2015 18:33

U Bradova černého srdce mám stejně jako u některých dalších srdcí problém se semeny. Dostal jsem od každé odrůdy 5 semen. Vysel jsem od každé dvě semena a nevyklíčilo mně ani jedno. Tak jsem vysel tři zbývající a měl jsem dvě rostliny. Květy jsem sáčkoval, ale ze sáčkovanýcch květů vyrostli takoví malí mrzáčci, ve kterých nebylo ani jedno semeno. Teď jsem byl na zahradě, na jedné rostlině mám ještě tři pěkná velká srdce, tak jsem jedno nejvybarvenější utrhl a z něho odeberu semena. Tato semena budu příští rok vysévat a doufám, že budu mít štěstí a že mi z toho nevyroste nějaký škaredý kříženec. Pokud budete mít zájem, mohu potom poslat, stejně pro Vás budu mít nějaký americký hybridní biftek, jak už jsem o tom psal někde tady ve vlákně.

Vladimír

PS.: Jen bych chtěl upozornit, že na Tomatoville se pomalu rozjíždí velká výměnná akce semen rajčat, organizuje ji Tormato (Gary) pod názvem Mostly Mystery 'Mater Mailing 2015. Všechna ta semena srdcí jsem dostal z této akce 2014.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Teta Jana - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (289) - 143.28 (?), 7.8.2015 21:08

Skutečně nádnera! Jdu si pro mozzarellu, bazalku a olivový olej.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 173.17 (?), 18.8.2015 2:35

Pár momentek z mé zahrady.

Vladimír

Brandywine Sudduth´s
Brandywine Sudduth´s
Fish Lake Oxheart
Fish Lake Oxheart
Gallego
Gallego
Gigante Castilla
Gigante Castilla
Indian Stripe
Indian Stripe
KBX
KBX
Moruno
Moruno

vvd - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 208.154 (?), 18.8.2015 13:55

Sklidil jsem část biftekových rajčat a letos opravdu narostly do obřích rozměrů. Počasí až dosud přálo.

KBX
KBX
Red pearl
Red pearl
Čornaja ulybka
Čornaja ulybka

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 173.17 (?), 18.8.2015 15:16

Tak to KBX je pěkný kousek, vypadá to jako ze dvou slepených květů. 

Vladimír

Honza z Polabí - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.137 (?), 19.8.2015 15:29

U mne prozatím a asi už jím i zůstane rekordman Kürbisparadeiser - Dýńové rajče od Neziderského jezera ze selekce E.Stekovicse. Skvěle jdou i z Gruzie a pěkné je Burrakers Favorit - dvoubarevné na talíři nahoře.Pod ním Gruzínské a Marmeládové z Ruska. A nakonec z úplně jiného konce - neskutečně plodná stará madarská odrůda Barbaniaka, ta se rozroste snad na m2 a plodí a plodí.Když kvete vypadá to že někdo konečně vyšlechtil žluté převislé muškáty....

Gruzínské+Marmeládové+Burrakers Favorit
Gruzínské+Marmeládové+Burrakers Favorit
Kürbisparadeiser
Kürbisparadeiser
Barbaniaka
Barbaniaka

vvd - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 208.154 (?), 19.8.2015 15:46

Slepenec to asi není, sklidil jsem jich ze 2 rostlin 5, všechny přibližně stejné. Ale jsou na záhoně, kde jsem na podzim zaryl papriky a kompost, na jaře tam rostla svazenka a zaryl jsem ji tam a hlavně na něj teče voda ze střechy skleníku. A skleník je možná i z boku ohřívá.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 173.17 (?), 3.9.2015 7:20

Někdy začátkem roku jsem dostal z MMM swapu 43 odrůd biftekových rajčat ve tvaru srdce. Asi polovinu jsem jich pěstoval a musím přiznat, že když tato rajčata rozkrojím, tak mi srdce opravdu zaplesá. Přidávám obrázky některých z nich.

Vladimír

Alice
Alice
Brad´s Black Heart
Brad´s Black Heart
Fresa
Fresa
Kukula´s Portuguese Heart
Kukula´s Portuguese Heart
Rozovyi Flamingo
Rozovyi Flamingo
Russian Orange 117
Russian Orange 117

vvd - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 208.154 (?), 3.9.2015 8:53

Bifteková rajčata mají často výrazná "vlákna" v plodu od stopky. Podle fotek mi ale připadá, že Alice je nemá příliš velké, je to tak?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 173.17 (?), 4.9.2015 18:16

Opravdu nevím přesně co myslíte těmi výraznými vlákny, proto to nedokáži posoudit. Také proto, že bifteky řežu příčně, kdežto srdce podélně, aby byl vidět tvar rajčete. Alice je opravdu výborné rajče.

Vladimír

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 173.17 (?), 4.9.2015 18:33

U Bradova černého srdce mám stejně jako u některých dalších srdcí problém se semeny. Dostal jsem od každé odrůdy 5 semen. Vysel jsem od každé dvě semena a nevyklíčilo mně ani jedno. Tak jsem vysel tři zbývající a měl jsem dvě rostliny. Květy jsem sáčkoval, ale ze sáčkovanýcch květů vyrostli takoví malí mrzáčci, ve kterých nebylo ani jedno semeno. Teď jsem byl na zahradě, na jedné rostlině mám ještě tři pěkná velká srdce, tak jsem jedno nejvybarvenější utrhl a z něho odeberu semena. Tato semena budu příští rok vysévat a doufám, že budu mít štěstí a že mi z toho nevyroste nějaký škaredý kříženec. Pokud budete mít zájem, mohu potom poslat, stejně pro Vás budu mít nějaký americký hybridní biftek, jak už jsem o tom psal někde tady ve vlákně.

Vladimír

PS.: Jen bych chtěl upozornit, že na Tomatoville se pomalu rozjíždí velká výměnná akce semen rajčat, organizuje ji Tormato (Gary) pod názvem Mostly Mystery 'Mater Mailing 2015. Všechna ta semena srdcí jsem dostal z této akce 2014.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz