Mám naprosto stejné zkušenosti.Snad čím později, tím líp.Dřív jsem začínala začátkem ledna, teď až konec února-samozřejmě jak co, ale mám určitě jsou rostlinky vitálnější.Mívala jsem problém s lilkem v lednu, nyní jsem sela až v únoru a už mají 4 listy a už by to chtělo ven.Ale možná je to i tím, že používám na listy/všech přísad, i semena/ lignohumát.
Ten výsev začátkem května to byl takový pokus, ale ukázal, že na výsev v dubnu není vůbec pozdě. Jinak za celou dobu téměř 30let, co rajčata pěstuji, je vysévám v druhé polovině března. Také si určitě zahrádkářů všimla, že příroda probouzí semena z rajčat spadaných nebo vyhozených do kompostu, ve druhé polovině dubna a později.
Mám naprosto stejné zkušenosti.Snad čím později, tím líp.Dřív jsem začínala začátkem ledna, teď až konec února-samozřejmě jak co, ale mám určitě jsou rostlinky vitálnější.Mívala jsem problém s lilkem v lednu, nyní jsem sela až v únoru a už mají 4 listy a už by to chtělo ven.Ale možná je to i tím, že používám na listy/všech přísad, i semena/ lignohumát.
Pokud nevíte, co s nimi, pak to zkusit můžete. Já jsem včera zapomněl ve skleníku dvě sazenice lilku, bylo tam -2 a do rána byly úplně tuhé. Takže je to sázka do loterie.