Sháním ho už od ledna. Také jsem si ho objednala u nás v malém krámečku se semínkama. Prý nikde není. Oběhla jsem všechny velké i malé obchody v okolí. A nic.
To je zvláštní, já přišel do jednoho havířovského malého obchůdku, koupil Bejbino, petržel a majoránku, zaplatil a odešel. Vůbec by mě nenapadlo, že nejde sehnat, každý rok ho tam kupuji společně s Tornádem F1 a vždy bez problému. Výrobce - Semo.
Odpověď na dotaz:
"Dobrý den, rajče Bejbino bylo v loňské sezóně díky velkému zájmu pěstitelů vyprodáno a nový sklizeň se bohužel opozdila. Osivo rajčete Bejbino F1 jsme začali distribuovat velkoskladům, prodejnám i zákazníkům naší internetové prodejny od 1. února 2012. Teď už by snad mělo být Bejbino F1 k dispozici každému, kdo si ho objednal.
Ing. Jan Makovec"
Semena Bejbino jsem viděl za poslední týden asi ve 3 prodejnách. Na výsev není vůbec pozdě. Mám za léta pěstování rajčat vyzkoušeno, že rajčata vysetá v březnu a začátkem května, v červenci od sebe nerozeznáte.
Jak je to možné? Myslel jsem, že je určitý počet dní např. od vzejití, kdy rajče plodí... Potom jde o rané, polorané, pozdní odrůdy. Vaše tvrzení to popírá...
PP. - Diamantový Zahrádkář (6636) - 9.2 (?),9.4.2012 8:04
Na tom není čemu se divit. Co píšete platí pro optimální podmínky, ty dejme tomu nastanou v květnu (zákon minima). Vše co je pod tyto optimální podmínky dobu plození oddaluje. A v březnu (či únoru, nebo doknce v lednu) pro rajčata zcela jistě optimální podmínky - minimálně světelné - nejsou.