Ačončka
|
|
|
|
|
|
|
|
rudo - (2) - 112.130 (?), 15.11.2007 15:04, zobrazeno: 9545x
Dobrý den, chci se zeptat, jestli někdo něco neví,nebo nemá zkušenost s pěstování Ačončky. Má plody podobné paprice a roste popínavě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.144 (?), 14.1.2008 13:00
Ačokču jsme loni zkusili, rostla jak blázen a plodů dost. Jen byly neveliké (míň než 10 cm) a málo masité a nijak vynikající chuti. Snad ji letos ještě zkusíme, loni byl všeobecně mizerný rok. Ty poslední loňské plody jsme sklidili velké sotva 3 cm, zdály se lepší než dozrálé, ale taky nic moc. Pak už mrzlo.
|
|
|
|
|
|
|
Gracovova - (7) - 242.245 (?), 25.1.2008 19:01
Chcem sa spytat, ci sa daju na Slovensku kupit semena acokci? Mate niekto skusenost, kde by sa dali zohnat? Dakujem.
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.34 (?), 26.1.2008 20:13
Viděl jsem to webu uvedeném výše. Pěstitel píše o sklizených 15 kg plodů. Po prvním nadšení jsem došel k názoru, ať to dál roste někde v pralese. Když vezmu, jaká je to džungle, potřebuje to oporu, a jaká je to piplačka se zpracováním malých plodů, tak se mi to zdá jako zmařený čas. Těch 15 kg dá i 1 cuketa. Myslím si, že když nakrájím na talíř rajče, okurku a papriku, tak si pochutnám. Jen tak bokem, pejsek s kočičkou taky vařili dort ze všeho dobrého. Hezký večer přeje Pepík
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.16 (?), 4.2.2008 18:04
Ačokča nebude nikdy tak jak paprika. Ovšem naložená ve sladkokyselém nálevu, jako okurky, je vynikající. Jen potřebuje delší dobu při sterilizaci, protože je jinak tvrdá.
|
|
|
|
|
|
|
janava - (10) - 130.31 (?), 19.4.2008 20:52
Dobrý den, a to si představte, že moje známá těch patnáct kilo rozkrájí, vyloupne semínka... nacpe do toho kulatou chilli papričku a zavaří. Někdy to taky plní mletým masem jako papriky a je to výborný. Já bych se na to ale mohla... ačokču používám jen na to, aby mi kolemjdoucí nekoukali na zahrádku a na podzim to škubu z plotu, div si ho nevyvrátím. Sem tam jednu slupnu, ale už jsem jedla lepší věci. Syn to však miluje, takže zase budu sázet. Sázím rovnou do půdy po zmrzlých a vždycky mi vylezla všechna semínka. Jana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.246 (?), 3.2.2009 21:14
Pokud potřebuji ačokču jako "živý plot" - jak nahusto ji mám k plotu vyset? Díky za radu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|