A co tento keřík je to nemoc?

host - 52.207 (?)
1.8.2008 23:27

Takže myslíte, že to není nemoc jen špatně uvázané? dnes jsem byla na zahrádce a dala jsem na ně silnější klasické provazy na 2X volněji asi to bude lepší-ale ještě mě vadí jedna věc máte to taky? některá rajčata jsou na svazečku a rostou místo dolů tak jakoby nahoru a pod tíhou ne že krásně pomalu i stím stonkem padá dolů přirozeně-on se automaticky zlomí:((a je to v čoudu-vždy jak naschvál ten největší trs-ty ostatní automaticky pozvolna jdou s trsem dolů jsou pevné a u stonku-jakože tak patří, ale některé mě štvou-myslela jsem že pomalinku padají dolů elasticky a oni se nalomí a houpou se:((a je konec... stává se Vám to také?nebo je na tyto trsy nějaká finta? jsou takové tenčí-vy máte jistě silné protože hnojíte-já ne, ale dnes jsem si kvůli tomu koupila Cererit-tak uvidíme... ale pořád mě to baví:))

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Ivettt111 - (16) - 52.207 (?), 1.8.2008 13:57, zobrazeno: 30157x

Zdravím-letos jsem se poprve dala do pěstování-nasadila jsem jen tak 70 keříků rajčat bez hnoje jen tak.Koupila jsem bambusové tyče-vím nejsou moc dobré, ale je to začátek-Vše je OK rostou, ale u 2 keříků jsem našla tohle tu černou čárku-myslíte, že jsem je nějak přiškrtila nebo je to nemoc-ale byly vázány jen lehce.Další dotaz dala jsem naprd vázání jak vidíte-musím je znovu dát na tradiční špagát neboť čím více nabírají tím jsou těžké a kloužou udělají břicho a zlomí se.Pokud je uvážu pod trsem rajčat tak okolo 3x tím špagátem nebude to sjíždět a lámat se? nebo dole u stonku u prvního trsu je vážete silněji a pak volněji? moc děkuji za zodpovězení obou dotazů:)) jinak jsou fajn-sic menší bez hnoje, ale dobré-napoprvé:))

Doufám,že to není nějaká nemoc-zatím je to na dvou
Doufám,že to není nějaká nemoc-zatím je to na dvou
Tady je vidět vzadu i to břicho co mi udělají a pak sklouznou dolů:((
Tady je vidět vzadu i to břicho co mi udělají a pak sklouznou dolů:((
Tyhle jsou na druhém políčku kde byl postřik proti mšicím-jsou jak chobotnice a hodně silné
Tyhle jsou na druhém políčku kde byl postřik proti mšicím-jsou jak chobotnice a hodně silné
Také druhé pole-zatím bez problémů-jen se strašně rychle tlačí ven-sázeny byly až měsíc po 1 a jsou 1 od toho postřiku
Také druhé pole-zatím bez problémů-jen se strašně rychle tlačí ven-sázeny byly až měsíc po 1 a jsou 1 od toho postřiku
Bez názvu
Bez názvu

host - 162.128 (?), 1.8.2008 15:40

kupte si spiralove tyce, v tech rostou v pohode. Z bambusek budou vzdycky takto padat. Mozna je lepsi je nechat "zhroucene" nez se je snazit narovnavat, stonky jsou krehke a mohou se vam zlomit. Rekla bach ze cim silnejsi stonek, tim snadnejsi zlomeni... aspon na me plantazi.

To na tom stonku vypada jako zacinajici plisen, a je to asi od toho otlaceni. Mozna bych to vzala preventivne postrikem, podivejte se v zahradnictvi, maji i postriky s kratkou ochrannou lhutou (ochrana lhuta udava dobu po kterou byste nemela plody po postriku jist, pokud nevite).

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 1.8.2008 16:01

Bambusová tyč je asi fakt klouzavá a ta tíha bude sjíždět.Jestli můžu, tak na druhém snímku, ten úvazek bych dala níž pod ten list, aspoň já je tak vyvazuji.

host - 52.207 (?), 1.8.2008 23:27

Takže myslíte, že to není nemoc jen špatně uvázané? dnes jsem byla na zahrádce a dala jsem na ně silnější klasické provazy na 2X volněji asi to bude lepší-ale ještě mě vadí jedna věc máte to taky? některá rajčata jsou na svazečku a rostou místo dolů tak jakoby nahoru a pod tíhou ne že krásně pomalu i stím stonkem padá dolů přirozeně-on se automaticky zlomí:((a je to v čoudu-vždy jak naschvál ten největší trs-ty ostatní automaticky pozvolna jdou s trsem dolů jsou pevné a u stonku-jakože tak patří, ale některé mě štvou-myslela jsem že pomalinku padají dolů elasticky a oni se nalomí a houpou se:((a je konec... stává se Vám to také?nebo je na tyto trsy nějaká finta? jsou takové tenčí-vy máte jistě silné protože hnojíte-já ne, ale dnes jsem si kvůli tomu koupila Cererit-tak uvidíme... ale pořád mě to baví:))

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 1.8.2008 23:48

Paní I.B. - Je vidět, že to děláte s radostí a to je to nejdůležitější!!!  Ale bambusové tyčky jsou opravdu vhodné jen pro kytičky. Pokud se vám zdá, že spirály, které jsou podle mne nejlepší - jako opora na pěstování rajčat, jsou příliš drahé, tak se pokuste sehnat obyčejné armovací tyče do betonu.  Po těch se rostliny svážet (sklouzávat) určitě nebudou.  Zdravím - Daniela.

host - 52.207 (?), 2.8.2008 13:51

Tak tento rok to doufejme nějak zvládnu a příští rok mrknu na jiné-budu doufat, že než bude zralé druhé rameno, tak první už bude v bříšku:)) a tím to bude lehčí:))asi ne že:)) jinak budu špagátovat.Nikoho nevidím pořád rajčatech jak sebe:))) už si připadám jak cvok:)) Když jsem stříkala proti muškám-nevíte jak dlouho se rajčátka nesmí jíst? obal jsem již vyhodila.Pane jo pěstovat více plodin, tak tak diskuze bude jen o mé zahradě:))) děkuji-ty černé čárky hlídám.Ještě jsem Vám chtěla napsát něco o krtku.Krtek mi docela pomáhá u některých zazenic udělal otvor a já když zalévám tak do té ďoury, alespoň se to dostane blíže ke kořenům a né vedle:)))chacha... asi zase blbost, že krtky pryč...

host - 52.207 (?), 2.8.2008 13:56

Prosím, prosim-vyfoťte mi Vaši plantáž i hodně zblízka ať mrknu k těm ramínkům rajčátek:)))

host - 52.207 (?), 2.8.2008 13:58

To bylo na 162 128. Danielce děkuji moooooc za rady:))

host - 169.192 (?), 2.8.2008 18:34

Obávám se, že na prvním a druhém obrázku je plíseň bramborová, pokud to není jen otlak od úvazu. Rád bych se mýlil.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 77.145 (?), 2.8.2008 21:44

Bohužel rovněž bych odhadovala spíš na počínající plíseň. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz