Jak na pěťoura?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.242 (?), 7.11.2014 13:07
ještě jsem neviděl, že by se v mírném pásu mokrá zem ohřála na 60°C, ale na suchém betonu jsem se už spálil.
Wojta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.138 (?), 7.11.2014 19:34
V angličtině jsem pár tuzemských prací o klíčení peťouru našel, ale klíčí jim i bez prohřátí, v únoru v klimatické komoře při 10°. Taky v temnotě ta bestie aspoň trochu vyklíčí. Má raději větší teplo (20°) a delší den, inhibující látky se rozpouštějí ve vlhké zemině.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?), 7.11.2014 22:13
Jiná práce byla zase založena na teorii, že není důležitá ta maximální teplota povrchu půdy, ale teplotní rozdíl mezi denním maximem a denním minimem. Na úplném povrchu stačí nepatrný obláček či závan větru a teplota se mění o několik stupňů. V cca centimetru je už hodnota méně proměnlivá a změna o 1°C může následovat několik minut až desítek minut po změně podmínek oslunění/zvlhčení/zastínění. V hloubce cca 20 cm je už teplota přes den takřka konstantní a odpovídá průměru teplot za poslední týden, v hloubce 1,2 m teplotě za poslední měsíc a při hloubce 14 m odpovídá celoročnímu průměru zvýšenému o geotermální vliv.
Bohužel také na ni nemám potřebný www odkaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.89 (?), 7.11.2014 23:08
Proto neváhám opětovně použít motyčkazin.
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.228 (?), 18.11.2014 19:29
Doktore, likviduje je tím, že svou teplou fází je donutí k vyklíčení a protože vyklíčí v hloubce kompostu, kde nemají vzduch a sluneční záření, tak uhynou. Zřejmě kompost nepřekopáváte, kdyby jste to dělal, tak by jste si určitě všiml té spousty bílých klíčků.
|
|
|
|
|
|
|
|