Zakalená slivovice



Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?)
14.12.2016 14:40

O takovou vůní ve slivovici nestojím!surprise

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

               
host - 110.132 (?), 13.12.2016 23:33

Na odkalenie sa da pouzit vselico, co dokaze viazat latky ktore zakaluju, ale zaroven to musi sadnut, nesmie sa to rozptylit... Na vino je to napr bentonit, ale aj bielka z vajec. Da sa otestovat povedzme na 1 L palenky, ci to funguje. 

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 14.12.2016 9:07

Měl bych trochu strach, že tuk obsažený v mléce, se v alkoholu rozpustí a nevysráží se. Ale nezkoušel jsem to.

                     
host - 141.133 (?), 14.12.2016 9:42

Používá se odstředěné mléko. Ale nezkoušel jsem to nikdy. Ani pořádně nevím co to odstředěné mléko je. Obyčejné, nízkotučné s 0,5% tuku?
Nevím...

Rafael.

                     
host - 230.53 (?), 14.12.2016 10:27
Žádný tuk jsem v palence nezaznamenal a to dělám v mléce polotučném 1, 5% Samozřejmě raději zkuste odstředěné 0, 5%
                     
host - 105.132 (?), 14.12.2016 12:27

rovno by som skusil kokosove mlieko a malo by to aj vynimocnu vonu.

                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 14.12.2016 14:40

O takovou vůní ve slivovici nestojím!surprise

               
host - 248.32 (?), 15.12.2016 16:21

Zní to až k neuvěření, ale mi na odkalení pomáhá klasické mléko.

12.190

Co to zase vymýšlíte za...

Zeman Vás bude nominovat na nobelovu cenu až zjistí její adresu a sídlo.

Tuk z méka rozpuštěný v pálence způsobí po čase pachuť.

Nejověřenější a bez vedlejších účinků je hrubší deskový filtr " nestrhává sebou aromatické látky a destilát je o trošku jemnější"- fa. Filtry Bílek

                  
host - 152.253 (?), 15.12.2016 17:31

Pro fa. Filtry Bílek:

Filtrování je až úplně poslední.
Předchází mu čiření.
A k tomu se používají mnohdy "podivné" suroviny. Nejen třeba to odstředěné mléko, ale např. rozšlehaný váječný Bílek apod.

Rafael.

                     
host - 236.138 (?), 17.12.2016 18:22

Zřejmě jste nepředělával nepovedené produkty kamarádů. Funguje to bezvadně, problémy jsou s filtrací na kávovém filtru. Jde to pomalu, ale efekt je prokazatelný. slosar-petr@seznam.cz

                  
host - 236.138 (?), 17.12.2016 22:03

Nevěřte všemu, co čtete. Tuky, včetně těch mléčných, jsou triglyceridy mastných kyselin, takže to jsou aprotické molekuly (nevykazují dipolmoment), které se v protickém prostředí, tedy ve zředěných roztocích lihu nemohou rozpouštět, takže se vysráží a nemohou chuť destilátu ovlivnit. Přídavek mléka i v nepatrném množství např. polovina polévkové lžíce do litru destilátu způsobí vysrážení mléčných bílkovin, které mají obrovský povrch, ca 500 m2/g. Na tomto povrchu se samozřejmě zachytí všechny komponenty, které způsobují zakalení destilátu, ale bohužel také mnohé vonné složky, které jsou obsaženy v minoritní koncentraci a tím výchozí destilát na chuti i vůni ztrácí. S jejich filtrací po předcházející sedimentací + zhebrování je na kávových filtrech určitý problém, ale při dostatečné trpělivosti je odstranění zákalu úspěšné. slosar-petr@seznam.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika