Zakalená slivovice



host - 12.190 (?)
13.12.2016 21:23
Zní to až k neuvěření, ale mi na odkalení pomáhá klasické mléko. Ředil jsem kojeneckou, balenou obyč, ze studny, z kohoutku, vždy zákalu plný demižon. Někde jsem našel radu, že stačí přidat mleko v poměru 0.5l na 100l palenky, zatřepat, nechat 48hod v pokojové teplotě a pak přes klasickou vatu v trychtýři filtrovat.Výsledky senzační. Mléko se vysraží a posbírá z palenky vše. Filtrace je zdlouhavá, doporučuji pet láhví uřezat dno, do víčka udělat dírku, dovnitř dát tak 5cm vrstvu vaty a víčkem zasadit pet do demižonu a zajistit lep.páskou. Zkuste nejprve třeba 1dcl na zkoušku. Na 1l je 5 ml mleka, poměr je důležité dodržet. Včera jsem takto "opravil" 15l kalvadosu.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 93.77 (?), 10.10.2014 9:21

Jo dík za takovýto odkaz, v tomto provedení je jen na dvě věci : na nic a...

                     
host - 6.7 (?), 10.10.2014 10:27

Dajte do www.google.sk Google si s tym poradi.

            
Tondaa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 253.34 (?), 9.10.2014 19:47

moje zkušenost (samozřejmě laická, takže sestřelitelná)...je taková, že záleží na vodě, jakou se ředí. Pokud nalejete z kohoutku, většinou je jak mlíko... i silnější, tedy ne jen ředění pod 50 prc.

      
host - 13.189 (?), 7.10.2014 9:19

Není pravda, že se letní ředí na 49 %. Ne vždy je to ku prospěchu. A až se to někomu zakalí, tak ať pak nefňuká. Takové rady jsou žůžo. Ale už ten pravopis by měl odradit od aplikace takových mouder do praxe.

Floki

         
host - 29.6 (?), 9.12.2014 10:41

Zdravím, včera jsem také dělal slivovici, bohužel jsem dopadl jak píšte

v 80-60% bez potíží, od 50% zakalení přímo z kotle. Takže jsem taky pěkně naštvanej.Uvidíme zda si to sedne, zatím to ale nevypadá. Takže mám 66% slivovici ještě neředěnou, ale pěkně mléčnou...angry

            
host - 79.9 (?), 6.1.2015 18:28

Taky jsem mi to stalo. Při druhým pálení začala téct na 70 ale byla kalná né moc ale byla. Tak čekám jestli se sama vyčistí nebo jestli to zkusit přefiltrovat. PO třetí to pálit nebudu. Příští týden budu pálit švestky tak snad budou v poho a né jak ty jablka.

   
host - 91.178 (?), 8.4.2016 12:04

Přečíst celou diskuzi je nad mé síly.A tak se ptám.Po přelití do čistého! nerez hrnce se mi pálenka mléčně zakalila.Po naředění a přefiltrování přes fil. papír zákal zmizel.Co způsobilo zakalení?V hrnci jsem odvětrával 5 dní.  

      
host - 236.138 (?), 8.4.2016 16:52

Domnívám se, že řešení tohoto problému přesně definoval host 110.126. Jeho příspěvek byl uveřejněn 5.12.2015 v 19,07 hodin na tomto vláknu. PŠ

         
host - 91.178 (?), 9.4.2016 10:54

Zakalená byla neředěná pálenka kterou po vypálení nechám několik dní odvětrávat a teprve potom ředím.Tento zákal jsem měl poprvé a tak mne to dost zarazilo.Naštěstí filtrováním se dá odstranit.Přesto bych se rád dozvěděl původ zákalu.  

            
host - 12.190 (?), 13.12.2016 21:23
Zní to až k neuvěření, ale mi na odkalení pomáhá klasické mléko. Ředil jsem kojeneckou, balenou obyč, ze studny, z kohoutku, vždy zákalu plný demižon. Někde jsem našel radu, že stačí přidat mleko v poměru 0.5l na 100l palenky, zatřepat, nechat 48hod v pokojové teplotě a pak přes klasickou vatu v trychtýři filtrovat.Výsledky senzační. Mléko se vysraží a posbírá z palenky vše. Filtrace je zdlouhavá, doporučuji pet láhví uřezat dno, do víčka udělat dírku, dovnitř dát tak 5cm vrstvu vaty a víčkem zasadit pet do demižonu a zajistit lep.páskou. Zkuste nejprve třeba 1dcl na zkoušku. Na 1l je 5 ml mleka, poměr je důležité dodržet. Včera jsem takto "opravil" 15l kalvadosu.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika