host - 12.190 (?), 13.12.2016 21:23
Zní to až k neuvěření, ale mi na odkalení pomáhá klasické mléko.
Ředil jsem kojeneckou, balenou obyč, ze studny, z kohoutku, vždy zákalu plný demižon.
Někde jsem našel radu, že stačí přidat mleko v poměru 0.5l na 100l palenky, zatřepat, nechat 48hod v pokojové teplotě a pak přes klasickou vatu v trychtýři filtrovat.Výsledky senzační.
Mléko se vysraží a posbírá z palenky vše.
Filtrace je zdlouhavá, doporučuji pet láhví uřezat dno, do víčka udělat dírku, dovnitř dát tak 5cm vrstvu vaty a víčkem zasadit pet do demižonu a zajistit lep.páskou.
Zkuste nejprve třeba 1dcl na zkoušku. Na 1l je 5 ml mleka, poměr je důležité dodržet. Včera jsem takto "opravil" 15l kalvadosu.
|