Uskladnění slivovice v dub. sudu



milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.20 (?)
14.1.2017 20:27

Pán Hlavatý nevydrží, nechám si len 15 L zbytok odomňa kupujú podnikatelia len čo ju doveziem z pálenice sú umňa z demižonmi, dávajú 15E za 1L keby som mal 200L tak sa hneď predá, preto som vysadil dalšie novšie odrody staršie ako č.najbola sú už vykopané.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.20 (?), 14.1.2017 18:04

Pán Hlavatý mám podobnú skúsenosť, chodíme už desať rokov nášmu šefovi na koštovku.Tiež má jablkovicu-kalvados a repák v dubových súdkoch, má zásadu že pálenka sa má piť až je nová čiže po roku.Chuť obydvoch páleniek je výborná a farba jedinečná. Máte pravdu teraz je čas na vychutnanie dobrej pálenky, pálil som 18.11.2016 slivovicu a mám tiež zásadu koštovat až po 2 mesiacoch to vychádza na budúci týžden tak budem koštovat aj s kamošmi záhradkarmi napálené 61L -52 dvojky ten rok 2016 nebol tak špatný.

            
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.213 (?), 14.1.2017 18:30
Pán Fiala, aj pre nás bol rok 2016 "v tomto smere" výborný. Tak prajem dobrú chuť a na zdravie s kamarátmi, tých 61 litrov by Vám mohlo do konca roka vydržať 😉. IH
               
host - 182.227 (?), 14.1.2017 19:14

S těmi 61 litry jsem si vzpomněl na jednu reportáž z Ukrajiny, kdy jsem si zpočátku myslel, že místní pop brojí proti pití. Pije se tady moc, říkal. Třeba někdo napálí 200 pálenky a celou ji vypije. Tak, jak pije se mi vůbec nelíbí. Je ženatý a měl by tedy polovinu dát vypít své manželce. P

                  
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.20 (?), 14.1.2017 20:27

Pán Hlavatý nevydrží, nechám si len 15 L zbytok odomňa kupujú podnikatelia len čo ju doveziem z pálenice sú umňa z demižonmi, dávajú 15E za 1L keby som mal 200L tak sa hneď predá, preto som vysadil dalšie novšie odrody staršie ako č.najbola sú už vykopané.

                     
Mr.Fazole - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 13.3 (?), 14.1.2017 23:43

Až tak se o problémy pálení nezajímám ale pěstitelské pálení je omezeno limity. Pak už jste normální lihovar.laugh

   
host - 81.144 (?), 19.3.2021 21:23

Taky jsem přemýšlel o pořízení sudu, spíš akát... Ale na tu nejdražší nemrzku na světě, kterou jsem letos z pálenice přivezl, nebudu investovat ani do skla... Zůstane v plastových přepravkách, pít ji nebudu...

      
host - 196.167 (?), 26.3.2021 14:50

Já osobně jsem toho názoru, že chuť destilátu je pouze záležitostí kulinářského vkusu. Komu chutná lihový výluh ze sudu, nechť si pálemku nalije kam chce. Ale destilát, jak vyšel z destilačního zařízení, má svoje konkrétní vlastnosti a cokoliv dalšího je pouze individuální manipulace. S dobrou pálenkou je třeba citlivě pracovat a rozumně uvažovat, bude či nebude-li uměle měněna její chuť a vůně.  Barvení, kořenění, sudování a nevím co ještě chuť originálního destilátu nevylepšuje, pouze mění. A nepovedený destilát tedy nevylepší, ale změní a výsledek závisí pouze na pijákovi. Totéž se týká a i barvy. Pokud veřejnost myslí, že rum je hnědý, nechť jej takový má. Ale z destilačního zařízení takový nevyšel. Poté co byl obarven, oslazen a okořeněn, je to sice podle názvu rum, ale podle složení jakási míchanice. 

Mimochodem, nadělal jsem za posledních nějakých 30 let spoustu různých destilátů (v mezích zákona o lihu), takže vím o čem mluvím.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika