Uskladnění slivovice v dub. sudu



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?)
14.6.2009 10:43

Myslím, že kalvados se vyrábí z jablečného destilátu. Z vinného je to, tuším, brandy.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

      
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?), 12.6.2009 10:03

Z vinného kvasu ale slivovici neuděláte i kdyby jste se snažil jak chtěl.Navíc ten kvas pokud si to nepletete s vínem bude už pěkná uloženka, je pořád dobrý? Co si představujete pod takým pojmem "Zavíněný sud"?Pokud v něm hodláte skladovat víno tak se sířit musí.

         
Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 12.6.2009 14:40

Určitě si nemyslí že z toho udělá slivovici.

         
host - 90.135 (?), 12.6.2009 15:14

Napsal jsem to spatne ne slivovici ale kalvados. Kvas je v poradku. Musi se sud po vysireni jeste nejek vyplachnout nebo poradne vyvetrat.?

            
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?), 13.6.2009 11:45

Takže nemáte švestkový ani vinný kvas ale jablečný, no budiž splete se každý. Samotným vysířením se sud nezavíní a síří se před uložením vína né kořalky.Co je to za sud, nový popř. co v něm bylo, je cítin po něčem?

               
host - 90.135 (?), 14.6.2009 10:08

Mam vinny kvas ale po vypaleni se tomu taky rika kalvados nebo se pletu. Sud je starsi neni citit po nicim, vim ze po vysireni neni jeste zavineny to je jasne. Takze vysirit a nechat vyvetrat?

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 14.6.2009 10:43

Myslím, že kalvados se vyrábí z jablečného destilátu. Z vinného je to, tuším, brandy.

                     
host - 225.3 (?), 15.2.2010 16:27

Veľmi správne.     Jozef

                     
host - 129.96 (?), 15.2.2010 17:03

Je-li vinný kvas jablečné víno, pak by po vypálení to byl calvados.

                     
host - 25.2 (?), 1.9.2018 23:26

Nikoliv, Calvados je přepálené jablečné víno.

P

                  
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?), 14.6.2009 10:55

Kalvados je z jablek, z vína uděláte vínovici popř.grappu, ta se dělá spíš z matolin ale nevylisovaný vinný kvas se na grappu taky používá.Pokud budete sířit tak sud naplňte hned vodou stejně se musí zatáhnout, nechat odstát, vylít a pořádně vypláchnout.Síra kořalce nijak neprospjeje ta se nekazí jako víno.Možná ale trošku pomůže při výplachu. Na zatuchlý déle nepouživaný demižón fungovala dobře.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika