Slivovice zapáchá po acetonu
|
|
|
|
host - 117.242 (?) 29.9.2011 10:50
Můj známý ví že občas něco vypálím, a tak mi nabídl k vypálení kvas ze švestek, který byl asi dva roky starý. Nejenom že vypadal nevábně, ale taky z něj byl silně cítit právě aceton, takže si myslím že váš problém je právě v tom, že v sudech byl kvas cca 2 roky jak píšete a ty sudy tímto načichly a přešlo to do kvasu který jste tam poté založil. Osobně mám zkušenost, že jakmile sudy jsou něčím načichlé, tak se to pak z pálenky nedostane ani třetí destilací, a z těch sudů se to taky jen tak nedostane, a když ano, tak to trvá hodně dlouho.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 173.4 (?), 16.4.2010 20:43
Taky jsme měli slivovici, která měla tento problém, ale vyřešili jsme to následovně, nasbírali jsme zralé višně nasypali je do čtyřlitrovek, zalili již zmíněnou slivovicí s nevábnou vůní, přidali trochu hřebíčku, trochu skořice a trochu cukru, po 6 týdnech luhování jsme vytvořili výbornou višňovku na kterou známí vzpomínají dodnes a ze špatné slivovice byla výborná višňovka, můžu jen doporučit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 28.4.2010 23:02
Věřím, ale já bych ze špatné slivovice nechtěl dělat dobrou višňovku!! Slivovici považuji za výjimečný Moravský destilát a nikdy bych nepřipustil, že jsem vyrobil špatnou kvalitu. P.Š.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 65.50 (?), 29.4.2010 11:58
...nikdy bych nepřipustil, že jsem vyrobil špatnou kvalitu
To se Vám hezky napíše,. ale když přivezete (nakape) hezkých pár litrů mírně nakyslé slivovice, taky ji vlijete do kanálu? I ne zcela kvalitní, lehce navinulá slivovice je čistější než prvotřídní tuzemák.
Je pravda, že višně dokážou divy. Běžný konzument (častěji konzumentka) třeba vůbec nepozná, že je vyrobená ze slivovice!
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 29.4.2010 17:57
To snad nemyslíte vážně, že by se dal srovnávat destilát s míchaným nápojem, notoricky zasažený rumovou trestí, mravenčanem metylnatým s nemalým zbytkovým obsahem metanolu. Tak toto se Vám fakt nepovedlo. Již jednou jste demonstroval, jak dobře si pamatujete mé texty, tak si snad vzpomenete, co jsem psal o aktivitě zákazníků v palírně při destilaci švestkového máče. Ale abych jen neláteřil, višňovku mám taky rád, nejvíce se mi na ni osvětčil destilát z letních jablek, který je naprosto nezajímavý jako jablkovice. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 65.50 (?), 29.4.2010 19:56
Nevšiml jsem si, že je to Váš příspěvek, pane inženýre. Nebyl podepsán, jako ty ostatní, Vaší mailovou adresou.
Destilát se dá srovnávat s jakýmkoli alkoholem. To, že Vy nebo já máme radši čistou slivovici na tom nic nemění. Lidí, kterým chutná víc vodka, rum, fernet, becher, myslivec či zelená je víc, než si možná myslíte.
O vhodnosti letní jablkovice na višňovku nepochybuji. Ale skutečně je dobrá i griotka ze slivovice. V mládí mi taková pomáhala přemluvit nejedno děvče, které by před čistým destilátem nejspíš uteklo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 1.5.2010 21:54
Jářku pane doktore, teď jste mě fakt dostal. Kdyby pán Bůh dal. Ještě štěstí, že ta moje na tenhte server netrefí. Tak říkáte griotka ze slivovice... no budiž, uvidíme. Ale jestli ne...! Zdraví Petr Šlosat
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.242 (?), 29.9.2011 10:50
Můj známý ví že občas něco vypálím, a tak mi nabídl k vypálení kvas ze švestek, který byl asi dva roky starý. Nejenom že vypadal nevábně, ale taky z něj byl silně cítit právě aceton, takže si myslím že váš problém je právě v tom, že v sudech byl kvas cca 2 roky jak píšete a ty sudy tímto načichly a přešlo to do kvasu který jste tam poté založil. Osobně mám zkušenost, že jakmile sudy jsou něčím načichlé, tak se to pak z pálenky nedostane ani třetí destilací, a z těch sudů se to taky jen tak nedostane, a když ano, tak to trvá hodně dlouho.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.166 (?), 5.12.2011 15:33
Zdravím, to co uvádíte, že vám slivovička páchne po acetonu je jednoznačně chyba přípravy kvasu. Pravděpodobně jste kvas dostatečně nemíchal a on se tzv. udusil a vzniklo acetonové kvašení. Dost možná, že byl kvas třeba hustý a to se projeví aceton skoro pravidelně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|