Slivovice - kvas



                     
host - 22.16 (?) 
23.10.2009 9:49

jakje mozne, ze jablko nekdy skrabe a nekdy ne??...je to velkym mnozstvim cukru??...jinak se me zda tyky moc, kdyz mam vstupni cukernatost 13 pridavam 4.kg cukru do 100l becky, nebo je to tak dle vypoctu??...

  
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 23.10.2009 11:45

Jablkovice může asi škrábat z více důvodů, podle mě jedním z nich je řepný cukr v kvasu. Jistě mnozí souhlasit nebudou.
    Pokud připravujete víno a nemáte mošt 21% sladkosti, musíte jej přisladit, jinak vznikne těžko pitelný kyseláč, kde zbytkový cukr a kyseliny nebudou v harmonickém poměru. Při výrobě kvasu ale nevidím důvod, proč vstupní cukernatost 13% přikrmovat cukrem. O koncentraci alkoholu se postará destilace s případným doředěním destilátu.  Sám si spočítejte, kolik z výsledné jablkovice bude mít svůj původ v ovoci a kolik v řepném cukru (třetina, čtvrtina?).

                     
host - 8.11 (?), 23.10.2009 12:53

Chtěl jsem se zeptat, je to dotaz sice mimo toto téma, ale prosil bych někoho zkušenějšího o radu, mám vypálenou hruškovici chtěl jsem ji naředit na menší %,přidal jsem dle rad do ní dobrou vodu neperlivou, ale destilát se mi zakalil je možné se tohoto zákalu nějak zbavit?

Děkuji Romik

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 23.10.2009 13:14

Je pravděpodobné, že zákal po čase sám vymizí. Říká se, že se destilát může zakalit naředěním pod 50%, ale potvrdit to nemohu. 
    Raději používám destilovanou vodu, tam je to bez rizika. Kdo má z destilky strach, nechť si uvědomí, že každá pálenka obsahuje něco kolem 50% lihu, nějaké promile aromatických látek a kolem 45% destilované vody už z palírny.

                     
drobek - (12) - 4.242 (?), 23.10.2009 13:27

Já pálím přímo v lihovaru, a když jsem hotov tak se sami od sebe zeptají na kolik to chci.Pak mi to vypočítá dá mi tam tu jejich vodu, zamíchají a hotovo.Pálím zde už 30let a vždy vše ok.

                     
host - 22.16 (?), 23.10.2009 13:36

ja to takhle nedelam, ale kolik natece vice litru, kdyz se prida cukr do cukernatosti 17??da se to nejak vypocitat???znamy to tak chce vyzkouset, klidne si myslim, ze staci i mine cukru

                     
host - 166.16 (?), 6.10.2011 20:55

Základem je přidání alkoholu do vody a ne naopak

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.7 (?), 8.10.2011 12:03

Základem je přidání alkoholu do vody a ne naopak

Základem čeho?

                     
host - 220.205 (?), 23.10.2009 16:35

Člověče nešťastná, Vy jste chtěl z té hruškovice udělat kojenecké pití a ono se to zakalilo. Pán Bůh Vás za to potrestal. Časem možná zákal ustoupí, ale opalescence tam zůstane na věčné časy a nikdy jinak. Totiž proč: Těmi vonnými komponentami v hruškovici, ale obecně to platí pro všechny ovocné destiláty, jsou amylacetáty  + vyšší estery, ale tyto sloučeniny jsou s vodou nemísitelné. Ovšem jejich obsah je velmi nízký, pod desetinu procenta, vzhledem k tomu, že mám k disposici záznam z plynové chromatografie, mohu Vám to popsat podrobněji. slosar-petr@seznam.cz

                     
host - 118.44 (?), 24.10.2009 17:01

Chtělo to naředit nějakou kojeneckou vodou s ještě menší tvrdostí, podívejte se na etikety kojeneckých vod a vyberte tu která má nejméně tvrdosti ale chce to vyzkoušet nejdříve na malém množství.Není voda jako voda a už vůbec není každá dobrá.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika